2019 BMW 3 Serisi Türkiye fiyatı belli oldu

2019 BMW 3 Serisi Türkiye fiyatı belli oldu

2018 Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkan 2019 BMW 3 Serisi Türkiye fiyatı sonunda belli oldu. Bir süredir BMW showroom’larında sergilenen lüks otomobil fiyat etiketi ortaya çıktı. D-sedan lüks rekabetine yeni bir boyut kazandıran otomobil ülkemizde üç farklı donanım seviyesinde satın alınabiliyor. BMW 320i Türkiye başlangıç fiyatı 331 bin 300 TL olarak belirlendi.

2019 BMW 3 Serisi Türkiye’de

2019 BMW 3 Serisi sonunda 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda resmi olarak lanse edildi. Yeni 3 Serisi dizel ve yeni 3 Serisi benzinli motor seçenekleri neler?

2019 BMW 3 Serisi Türkiye fiyatı ortaya çıktı

Avrupa’da beş farklı motor alternatifi bulunan lüks otomobilin ülkemizde ise yalnızca 1.6 litrelik benzinli motor ile birlikte satılıyor. BMW 320i modelinin 170 beygir güç üreten motoru otomatik şanzıman ile kombine ediliyor. Başlangıç fiyatı 331 bin 300 TL olan otomobilin diğer fiyat alternatifleri ise 358 bin 500 TL ve 365 bin 300 TL olarak sıralanıyor.

1.6 litrelik motorun 100 kilometrede ortalama 6 litre yakıt tükettiği söyleniyor. Tabii bunun kullanım şekline göre değişiklik göstereceğini bilmek gerekiyor. Otomobilin şehir içi yakıt tüketimi 7.7 litre, şehir dışı yakıt tüketimi ise 5,1 litre olarak açıklanıyor.

0’dan 100 kilometre hıza 7.7 saniyede çıkan otomobil maksimum 232 km/s hız yapabiliyor.

First Edition Sport Line‘ın giriş donanım seviyesi olduğu otomobilde First Edition Luxury Line ve First Edition M Sport olmak üzere toplamda 3 farklı donanım seviyesi bulunuyor.

Tamamen LED farlar yeni 3 Serisi’nin standart donanımında yer alıyor. Ayrıca 530 metre aydınlatma menziline sahip olan Adaptif BMW Laserlight Sistemi de opsiyon listesinde bulunuyor. Karartılmış LED stop lambaları da standart donanım listesinde.

Önceki nesline göre 50 kilogram daha hafif olan otomobil, bu hafifliği sürüşte hissettiriyor. 50/50 ağırlık dağılımıyla daha canlı bir sürüş vaat eden otomobilde, yol koşullarına göre sertliği değişebilen amortisör sistemi kullanılıyor.

Kabinde standart olarak 5.7 inçlik gösterge paneli ve 8.8 inçlik bilgi-eğlence ekranı kullanılıyor. Opsiyonel olarak ise 10.5 inçlik gösterge paneli ve 12,5 inçlik bilgi-eğlence ekranı tercih edilebiliyor. Opsiyonel olarak BMW Live Cockpit Professional’ın yer aldığı bu ekran üzerinden otomobilin tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Ekranın hemen altında ise otomatik klima sistemi yer alıyor. Orta konsolun sade tasarımının oldukça teknolojik olduğunu söyleyebiliriz.

BMW’nin yeni işletim sistemi ile, orta konsoldaki ekran dokunarak, iDrive kumandasıyla ya da opsiyonel olarak alınabilen Harekete Duyarlı Komut Sistemi ile de uzaktan kontrol edilebiliyor.

Omuz ve bacak destekleriyle birlikte arka görüşü önemli derecede artan otomobilin arka koltuklarında sunulan diz mesafesi de önceki nesline göre artış gösterdi.

Otomobilin 480 litrelik bagaj hacmine sahip olduğunu da hatırlatalım.

Yeni nesil 3 Serisi, güvenlik donanımı tarafında da oldukça kuvvetli. Otomobilde standart olarak Active Guard Plus güvenlik sistemi bulunuyor. Bu paket ile birlikte kullanıcı yaya fren sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve adaptif frenlemeli hız sabitleyici olmak üzere üç güvenlik donanımına standart olarak sahip oluyor. Güvenlik donanımı tarafında opsiyon listesinde de bazı seçenekler mevcut. Ters yön ikaz sistemi, çarpışma önleyici şerit takip asistanı ve Stop&Go özellikli hız sabitleme gibi donanımlar opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Güvenlik donanımında Profesyonel Sürüş Asistanı kapsamında Stop & Go özelliğine sahip Aktif Hız Sabitleme Sistemi, Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı, Şerit Değişim Uyarı Sistemi, Yan Çarpışma Koruması, Çapraz Trafik Uyarısı sistemleri opsiyon listesinde yer alıyor. Ek olarak, head-up display’in de opsiyonel olduğunun altını çizelim.

https://shiftdelete.net/2019-bmw-3-serisi-turkiye-fiyati-belli-oldu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası