2019 Audi A6 tanıtıldı!

Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösterecek olan sekizinci nesil Audi A6 artık resmi. Çok daha sportif görünümü ve yepyeni teknolojileriyle işte 2019 Audi A6!

2019 Audi A6 tanıtıldı!

Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösterecek olan sekizinci nesil Audi A6 artık resmi. Çok daha sportif görünümü ve yepyeni teknolojileriyle işte 2019 Audi A6!

İşte yeni yüzü ve dijital kokpitiyle 2019 Audi A6!

Sekizinci nesliyle karşımıza çıkan Audi A6 az fakat öz tasarım değişiklikleriyle karşımıza çıkıyor.

Çok az bir büyümenin gerçekleştiği Audi A6, selefine göre 12,7 mm daha geniş, 7,6 mm daha uzun ve 2,5 mm daha yüksek. Yenilenen LED farlar ve ön ızgaranın yer aldığı modelde en büyük farklılık ise arka tarafta göze çarpıyor.

Yenilenen bir forma kavuşan bagaj kapağı ve elden geçirilen arka farlar arasında uzanan krom çıta modelde en çok öne çıkan detay olmuş diyebiliriz. Bunun haricinde eklenen 7 renk seçeneğiyle birlikte model artık 14 farklı renkle satın alınabilecek.

Otomobilin içine girdiğimizde ise kullanıcı deneyimini en üst noktada tutmak için gereken neyse yapılmış gibi görünüyor. Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanılan otomobilde tamamı dijital olmak üzere üç farklı ekran yer alıyor.

Bunlardan ilki 12,3 inç büyüklüğündeki sürücü ekranı iken bir diğeri 10,1 inç büyüklüğündeki multimedya ekranına olarak karşımıza çıkıyor. Üçüncü ekran ise 8.6 inç büyüklüğünde klima ve fonksiyonlar için kullanılabiliyor. Yüksek çözünürlükteki bu ekranlar otomobile oldukça şık bir görünüm kazandırıyor.

Bahsetmemiz gereken bir diğer yenilik ise Audi’nin yeni geliştirdiği MMI navigasyon sistemi. Yapay zekadan nasibini alan 2019 Audi A6, kullanılan rotaları öğrenerek trafik durumlarını da göz önünde bulundurarak en uygun yolu sürücüye gösterebilecek.

Sürüş destek sistemlerine geldiğimiz zaman ise yeni A6 5 radar sensörü, 5 kamera, 12 ultrasonik sensör ve Park Assist paketiyle sunulan lazer tarayıcı gibi ekipmanlarla geliyor. Bu sensörler sayesinde araç kendi kendisini içerisinde kimse olmadan park edip park yerinden çıkabiliyor.

Motor seçeneklerine baktığımız zaman ise 2019 Audi A6, ik etapta benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motorla satışa sunulacak.

3.0 litre TFSI V6 Quattro motor 340 beygir güç üretirken 500 Nm torka sahip olacak. 7 ileri otomatik şanzımanla gelecek bu motora ek olarak 3.0 litre TDI V6 Quattro motor seçeneği yer alacak. Bu motor ise 286 beygir güçe, 620 Nm tork değerlerine ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip olacak.

0’dan 100’e 5,1 saniyede çıkabilecek olan otomobil Haziran ayından itibaren Almayanya’da 58.000 Euro fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Ülkemizdeki başlangıç fiyatının her ne kadar resmi olarak açıklanmamış olsa da 500 bin TL civarında olması bekleniyor.

 

Kaynak adres : https://shiftdelete.net/2019-audi-a6-tanitildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası