Türkiye’de internet için kaç saat çalışmak gerekiyor?

Türkiye, dijital yaşam kalitesi araştırmasında 44. sırada yer aldı. VPN hizmeti sağlayan Surfshark tarafından yapılan araştırmada, internet alım …

Türkiye’de internet için kaç saat çalışmak gerekiyor?

Türkiye, dijital yaşam kalitesi araştırmasında 44. sırada yer aldı. VPN hizmeti sağlayan Surfshark tarafından yapılan araştırmada, internet alım gücü, internet kalitesi, elektronik altyapı, e-devlet ve elektronik güvenlik gibi beş ayrı kriter üzerinden değerlendirme yapıldı.

Bu araştırmaya göre ülkelerin en ucuz internet paketi için ne kadar çalışması gerektiği de ortaya çıktı. Peki ama bu alt kriterde 37. sıraya oturan Türkiye’de en ucuz internet için kaç saat çalışmak gerekiyor?

Türkiye dijital yaşam kalitesinde komşularının gerisinde kaldı

Dünyanın önde gelen VPN servislerinden biri olan Surfshark, 2020 yılında ülkelerin internet kalitesini merkezine alan “Dijital Yaşam Kalitesi” araştırması yayınladı.

Araştırmaya göre, genel ortalamada Türkiye 44. sırada yer aldı ve bazı komşularının gerisinde kaldı. Bu araştırmada Bulgaristan 26, Yunanistan 37, Azerbaycan ise 40. sırada bulunuyor.

Beş kriterden biri olan internet alım gücü kriterine göre ise Türkiye’de en ucuz internet paketi ücreti için 1 saat 55 dakika çalışmak gerekiyor. Bu mobil internet ücreti için 9 saat olarak açıklandı. Yani Türkiye’de en ucuz mobil internet paketini sahip olmak için sekiz saatlik normal mesaiden fazla çalışmanız gerekiyor.

İnternet alım gücü açısından ilk 10 sırada ise sırasıyla: İsrail, Kanada, Azerbaycan, Polonya, İran, Fransa, Danimarka, İsveç, Hindistan ve Bulgaristan paylaşıyor.

Listenin en sonunda ise sırasıyla: Nijerya, Honduras, Kolombiya, Panama, Meksika, Peru, Filipinler, Guatemala, Kosta Rika ve Arnavutluk yer alıyor.

Araştırmaya göre Türkiye’de internet hizmeti verileri

Araştırmada internet hızı ile ilgili de önemli ayrıntılar yer alıyor. Bu araştırmaya göre Türkiye internet hızında 62, mobil internet hızında 36. sırada yer buldu.

İnternet koruması kriterine göre ağ korumasında 19. sırada olan Türkiye, kişisel veri korumasında ise sınıfta kalmış görünüyor. Araştırmada bu başlık low yani düşük olarak derecelendirilmiş.

E-devlet anlamında online indekslenmesinde 26. sırada yer alan Türkiye, yapay zeka altyapısında ise araştırmada 41. sırayı aldı.  İnternet kararlılığında 62. sırada yer alan Türkiye, mobil internet kararlılığı alt kriterinde ise 67. sırada bulunuyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası