2024 Volkswagen Golf tanıtıldı! ChatGPT’li Golf mü olur?

Volkswagen markasının ilgi gören otomobili 2024 makyajlı haliyle tanıtıldı. İşte karşınızda Volkswagen Golf 2024!

2024 Volkswagen Golf tanıtıldı! ChatGPT’li Golf mü olur?

Volkswagen Golf, Alman Otomotiv şirketi Volkswagen tarafından üretilen otomobil modeli. 2019 Yılında 8. Nesli ortaya çıktı. Ülkemiz dahil birçok ülkede yok satan otomobil, çokça sevildi ve popülerliğini kaybetmedi. Şimdi de bu çok tutulan otomobilin 2024 makyajlı hali ortaya çıktı. İşte 2024 model makyajlı Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2024 özellikleri

Yenilenmiş dış tasarım

2024 model Volkswagen Golf dış tasarımında ön tarafta farlar daha dar, daha köşeli bir şekle sahip oldu. Arka lamba tasarımı, arka kısmın yeni görünmesini sağlamak için yeni bir ışık imzasıyla güncellendi. Bu lambalar araca arkadan bakanlara sanki üç boyutlu bir görüntü sunuyor. Daha önce olduğu gibi, LED ışıklar standart olarak geliyor ve tüm modellerde Matrix IQ.LIGHT LED farlara yükseltme seçeneği de mevcut.

Bu farlar, başka bir otomobil tespit edildiğinde farlarının bazı kısımlarını kapatabiliyor. Bu sayede diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan uzun farı açık tutmanıza olanak tanıyor. Radyatör ızgarasının tasarımı Golf’ün hangi versiyonunu seçtiğinize bağlı olarak değişiklik gösteriyor ancak her birinde ince ayar yapılmış ve öncekinden biraz daha büyük hale getirilmiş.

2024 Volkswagen Golf ile ilgili en büyük değişiklikler: İç tasarım

2024 Volkswagen Golf ile ilgili en büyük değişiklikler araç içi teknolojiyle ilgili. Eski araçta bulunan kafa karıştırıcı, yavaş ve çoğu zaman sorunlu 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi tamamen yeni bir kurulumla değiştirildi. 10,4 inçlik merkezi ekran ve 10,2 inçlik sürücü ekranına sahip yeni sistem, tüm modellerde standart olarak gelecek.

Volkswagen ayrıca ekranın üst ve alt kısmına daha kolay erişim için her zaman yerinde kalan kısayol düğmeleri ve klima kontrollerini ayırarak bilgi-eğlence sisteminin düzenini basitleştirdi. Ayrıca araç içindeki dokunmatik tuşlar da artık arkadan aydınlatmalı. Tüm bunlara ek olarak çok tepki gören, direksiyonun üzerindeki dokunmatik butonlar yerine fiziksel butonlar eklendi.

Tüm bunlara ek olarak araçta Cerence ve ChatGPT koordine olarak çalışacak. Yeni Golf ile karşımıza çıkan özelliklerden biri de sesli asistan yardımı olacak. Bu sesli asistan, ChatGPT’yi kullanarak tüm sorularınıza cevap vermeye çalışacak.

Motordaki minimal değişiklikler

2024 model Volkswagen Golf otomobilde motor serisindeki değişiklikler oldukça minimal görünüyor; Golf’ü hala çeşitli benzinli, dizel, hafif hibrit ve plug-in hibrit seçeneklerle alabileceksiniz – ancak bazı ince ayarlar yapılmış durumda. Giriş seviyesi 1,0 litrelik benzinli motor artık geride kaldı. Benzinli seçenekler artık iki adet 1,5 litrelik turboşarjlı motordan oluşuyor; biri 113 bg, diğeri 148 bg üretiyor.

Bunlar yalnızca altı vitesli manuel şanzımanla mevcut. Ayrıca normal benzinli versiyonlarla aynı miktarda güç üreten bir çift hafif hibrit de mevcut. Elektrik desteği ise yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmaya yardımcı oluyor. Bunlar standart olarak yedi vitesli DSG otomatik şanzımanla birlikte geliyor. Dört çekişli, 201 bg gücündeki benzinli motorlu Golf ise gelecek yıl satışa çıkacak.

Bu arada ‘eHybrid’ olarak adlandırılan plug-in hibrit seçeneğine daha büyük bir batarya verildi. Volkswagen, kapasitenin 10,4 kWh’den 19,7 kWh’ye çıkarılmasının güncellenen modelin, mevcut modelin resmi olarak yönetebildiği 67 km’ye kıyasla sadece elektrikle yaklaşık 100 km menzile sahip olacağı anlamına geldiğini söylüyor. eHybrid’in toplam güç çıkışı değişmeden 201 bg’de kaldı.

Güncellenmiş Golf, iki adet 2.0 litrelik dizel motorla sunuluyor. Altı ileri manuel şanzımana bağlı 113 bg’lik bir seçenek ve yedi vitesli DSG otomatik şanzımana bağlı 148 bg’lik bir ünite karşımıza çıkıyor. Dizel versiyonları ülkemizde göremeyeceğimizi belirtmekte fayda var.

Fiyatlandırma

Volkswagen, araçla ilgili henüz fiyatlandırma yapmadı. Ancak Volkswagen Golf Mk8.5 fiyatlarının ilkbaharda satışa çıktığında Avrupa’da 32.700 euro civarından başlaması bekleniyor. Bu, mevcut modelle karşılaştırıldığında hafif bir artış. Ancak Golf’ün fiyat olarak yakın akrabası Seat Leon’un fiyatının üstünde ve Toyota Corolla’nın başlangıç fiyatına yakın.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası