2022 model Honda Civic’te dikkat çeken yenilik

Honda Civic ülkemizde en çok satan SUV otomobillerden bir tanesi. Orta seviye bir SUV olan Honda Civic, geçtiğimiz hafta 2022 modeliyle yeniden …

2022 model Honda Civic’te dikkat çeken yenilik

Honda Civic ülkemizde en çok satan SUV otomobillerden bir tanesi. Orta seviye bir SUV olan Honda Civic, geçtiğimiz hafta 2022 modeliyle yeniden karşımıza çıkmıştı. Yeni modelde dikkat çeker yükseltme seçeneklerinden biri de Android Auto desteğiyle ilgili oldu.

Honda Civic 2022 modelinde Android Auto yükseltme seçeneği

Yazılım ve otomobil son yıllarda birbirine yapışık iki kavram oldu. Bir aracın teknik özellikleri kadar sunduğu yazılımsal kolaylıkları da dikkate alıyoruz. Apple ve Google bu talebe bir cevap olarak Android Auto ve Apple CarPlay özelliklerini kullanıcılarına sunuyor. Android kullanıcılarının tercihi olan Android Auto, Honda Civic 2022’te yükseltme dahilinde kablosuz olarak çalışabilecek.

Araç içi yazılımların telefona kablo ile bağlanması kimisi için bir eksikti. Araçlardaki tabletlerin kablosuz desteklememesinden kaynaklanan bu eksik yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Kablo gerektiren araçların sayısı gittikçe azalıyor, bu sayı ilerleyen yıllarda daha da azalacak. Honda Civic de Android Auto’yu kablosuz olarak kullanmamıza izin verecek.

Fakat bu özelliği edinebilmek için stok olarak 8 inç olan araç içi ekranı 9 inç HD olan seçeneğe yükseltmek gerekecek. Aracın fiyatıyla ilgili hiçbir bilgi mevcut olmadığı için bu yükseltmenin ne kadara mâl olacağını bilmiyoruz.

Eğer aracınızda Android Auto özellikleri kablosuz olarak çalışamıyorsa bunu sağlayan yükseltmeyi yurt dışında 1000 dolara kadar çıkan fiyatlarla alabiliyorsunuz. Honda Civic’in yükseltme seçenekleri uygun fiyatlı olursa bir masraftan kurtulmuş olabiliriz.

Honda Civic 2022 ile ilgili bir fiyat bilgisi şu an bulunmuyor. 2022 modeli bu yıl içinde Honda bayiilerinde satışa çıkacak. Araçla ilgili yayınlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Android Auto nedir?

Adından da anlaşılabileceği gibi araç içi tabletler için tasarlanmış bir Android ürünüdür. İlk olarak 2015 yılında karşımıza çıktı ve hala aktif olarak geliştiriliyor. Android Auto; Asistan, Haritalar, Spotify ve internette arama gibi araç içinde yardımı dokunabilecek özellikleri bünyesinde barındırıyor. Güncel otomobillerin neredeyse hepsinde Android Auto özelliğini görüyoruz. Aracı telefonla eşleştirebilmek için kablo kullanılıyor, bir süredir kablosuz ile bağlantıya da izin verilmekte. Tabii bunun için araçtaki tabletin kablosuz bağlantı destekliyor olması gerekli.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası