2022 BMW iNext fotoğrafları sızdırıldı

BMW, 2018 yılında Vision iNext adında konsept aracını tanıtmıştı. Şirket, 2021 yılında tanıtılacağı bilinen modelin testlerini gerçekleştirmeye …

2022 BMW iNext fotoğrafları sızdırıldı

BMW, 2018 yılında Vision iNext adında konsept aracını tanıtmıştı. Şirket, 2021 yılında tanıtılacağı bilinen modelin testlerini gerçekleştirmeye başladı. 2022 BMW iNext test fotoğrafları sızdırıldı.

2022 BMW iNext fotoğrafları sızdırıldı

Crossover SUV olarak karşımıza çıkacak olan iNext modeli, X5 modeline benzerliği ile dikkat çekiyor. Şirket için mihenk taşı olarak adlandırılan iNext, kısa ve orta vadede diğer modellere eklenmesi beklenen birçok özelliği barındıracak.

Yüzde 100 elektrikli olan model, otonom sürüş özelliğine sahip olan ilk BMW modeli olarak tarihe geçecek. Şirket, yeni modelin 3. seviye otonom sürüş ile geleceğini, 4. seviye otonom sürüş sistemlerinin hazır olmasına rağmen altyapı ve hukuki düzenlemeler nedeniyle son kullanıcılara sunulmayacağını açıkladı.

Mevcut trafik kuralları ve yasalar çerçevesinde 4. seviye otonom sürüş imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle birçok marka yeni teknolojilerini son kullanıcıya açamıyor. Bu sorunun birçok ülke için 10 yıl içerisinde çözülmesi bekleniyor.

BMW’ye ait CLAR modüler platformuyla entegre olan beşinci nesil EV teknolojisi ile karşımıza çıkacak olan iNext, Dingolfing fabrikasında üretilecek. iNext modelinin iX veya iX5 model adıyla ve 650 km’den fazla menzil ile piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası