2020 Skoda Kamiq kendini gösterdi

2020 Skoda Kamiq kendini gösterdi

Skoda yavaş yavaş SUV ailesini genişletiyor. Daha önce Karoq ve Kodiaq modellerini ülkemizde de satışa sunan Çek otomobil üreticisi, ailenin en yeni üyesini de tanıttı. 2020 Skoda Kamiq motor seçenekleri de böylece belli oldu.

2020 Porsche Panamera görüntülendi

Makyajlı Porsche Panamera, geçtiğimiz günlerde kameralara yakalandı. Peki, 2020 Porsche Panamera nasıl bir tasarım diline sahip olacak?

2020 Skoda Kamiq motor seçenekleri ve özellikleri

2020 Skoda Kamiq’in ön tasarımına baktığımızda ana far grubu ile gündüz farlarının birbirinden ayrıldığını görüyoruz. Ayrıca gündüz farlarındaki dörtlü LED grup markanın yeni tasarım anlayışını da ortaya koyuyor.

2020 Skoda Kamiq motor seçenekleri ile ilgili detaylara baktığımızda karşımıza 3’ü benzinli 1’i dizel, toplamda 4 ayrı motor alternatifi çıkıyor. Volkswagen Grubu’nun MQB platformunda yükselen araç, 4.241 milimetre uzunluğa sahip ve 400 litrelik bi bagaj alanı bulunuyor.

95 beygir güç ve 175 Nm tork üreten 1.0 TSI motorun 5 ileri şanzıman ile kombine edildiği araçta diğer motor alternatifleri ise aşağıdaki gibi sıralanıyor;

115 beygir güç ve 200 Nm tork üreten 1.0 TSI motor
150 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.5 TSI motor
115 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.6 TDI motor

115 beygir güç üreten 1.0 litrelik benzinli motorun 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzımanlı alternatifi bulunuyor.

1.5 TSI motor ise yalnızca 7 ileri DSG şanzıman ile eşleşiyor.

Son olarak, dizel motorun şanzıman seçenekleri ise 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG olarak sıralanıyor.

Aracın kabinine baktığımızda karşımızda 6.5 inçlik bir ekran çıkıyor. Giriş seviyesindeki bu ekrana karşılık, orta donanımda 8 inçlik, üst donanımda ise 9.2 inçlik ekran otomobili zenginleştiriyor. Ayrıca giriş seviyesinde 8 hoparlörlü ses sistemi de yer alıyor.

Son yıllarda otomobillerde güvenlik donanımları da daha fazla dikkat çekmeye başladı. 2020 Skoda Kamiqmodelinin güvenlik donanımına baktığımızda ise karşımızda 210 km/s hıza kadar aktif çalışan adaptif hız sabitleyici, yaya algılama ve frenleme sistemi, aktif şerit takip sistemi, kör nokta algılama sistemi, arka trafik uyarı sistemi çıkıyor. Ayrıca otomobil paralel ve dikey park sistemine de sahip.

Tüm bu özelliklerin yanında merak edilen en önemli detay ise tabii ki fiyat. Ancak, şimdilik küçük SUV’un fiyatı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

https://shiftdelete.net/2020-skoda-kamiq-kendini-gosterdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası