2022 Hyundai Tucson PHEV fiyatı açıklandı!

Hyundai Tucson ülkemizde yıllardır çok satan SUV otomobillerden bir tanesi. Çoğu zaman fiyatı ile performansı arasındaki ilişkiyi koruyan bu …

2022 Hyundai Tucson PHEV fiyatı açıklandı!

Hyundai Tucson ülkemizde yıllardır çok satan SUV otomobillerden bir tanesi. Çoğu zaman fiyatı ile performansı arasındaki ilişkiyi koruyan bu aracın 2022 yılında neler yapacağı merak ediliyordu. 2022 model Hyundai Tucson için PHEV varyantın yurt dışı fiyatı açıklandı.

2022 model Hyundai Tucson PHEV için yurt dışı fiyatı belli oldu

Şu an 2021 modeli bayilerde olan Tucson’un Türkiye fiyatları merak edilirken yurt dışında fiyatlar nihayet açıklandı. Aracın Türkiye fiyatını öğrenebilmemiz için öncelikle dolar cinsinden fiyatını bilmemiz gerekiyordu. Plug-in Hybrid olan varyantın fiyatının 29.338 dolardan (vergiler hariç 258.000 TL~) başladığı açıklandı. Bu fiyat, ABD’nin vergilerini içermeyen fiyattır. Yani bunun üzerinden Türkiye fiyatı hakkında tahminler yapabiliriz.

Aracı özelleştirdiğiniz zaman Tucson Limited PHEV ile fiyat 43.775 dolara (vergiler hariç 386.000 TL~) kadar çıkıyor. Aynı şekilde bu fiyat da vergilerin olmadığı rakamlardan oluşmakta.

Tucson PHEV’ın bir elektrikli ve bir de benzinli motoru var. 13.8 kWh batarya ile desteklenen 1.6L turboşarjlı motor toplamda 261 beygir gücüne sahip ve 224lb-ft tork üretiyor. Tahmin edilene göre batarya ile sağlanan güç ile 50km, toplamda ise 643km yol gidilebiliyor.

Diğer otomotiv üreticilerinin yeni PHEV modellerine kıyasla bu mesafenin biraz az olduğunu söyleyebiliriz. Yine de fiyat kıyaslaması yaptığımızda 2022 Hyundai Tucson PHEV, fiyatı ile iyi iş çıkarıyor.

Değişen dolar kuru, vergiler ve bayilerin kazancı ile aracın Türkiye’de nasıl bir fiyattan satışa çıkacağını tahmin etmek zor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası