2022 elektrikli Audi E-Tron GT tanıtıldı

Audi, elektrikli otomotiv sektörünün hızlı büyüyen yelpazesine son modeliyle güçlü bir katkı yaptı. Alçak tavan yapısıyla coupe benzeri bir …

2022 elektrikli Audi E-Tron GT tanıtıldı

Audi, elektrikli otomotiv sektörünün hızlı büyüyen yelpazesine son modeliyle güçlü bir katkı yaptı. Alçak tavan yapısıyla coupe benzeri bir görünüş sağlayan dört kapılı performans sedan olan E-Tron GT, uzun yıllardır belirli bir kalıp içinde üretilen Audi modellerinin dışına çıkmış olup Porsche Taycan gibi güçlü rakiplerine meydan okuyor. Fiyat ve teknoloji açısından lüks otomobillerinin başına yerleşecek gibi duruyor.

Alman markası, elektrikli otomobillerin öncüleri olan Model S ve Taycan modellerine rakip olmak istiyor, günlük kullanım kolaylığı ve sportifliği ön planda tutuyor. Ana yapı taşlarını Porsche ile paylaşan bu model J1 Performans Platformunda üretecek.

2022 elektrikli Audi E-Tron GT tanıtıldı

E-Tron GT iki farklı versiyonla karşımıza çıkacak, bildiğimiz üzere performans odaklı olan RS ve standart versiyon. Her iki versiyon da performansa yardımcı olması açısından iki vitesli şanzımana sahip tamamen elektrikli bir motorla gelecek. Daha yüksek şarj hızlarına izin veren Audi’nin yeni 800V elektrik mimarisini içerirken, 86 kWh pil Avrupa şartlarında öngörülen 488 km WLTP (Dünya Çapında Uyumlu Hafif Ticari Taşıtlar Test Prosedürü) aralığı için uygundur.

Audi tanıtım sırasında pratiklikten defalarca bahsetti, alçak olmasına rağmen geniş bir tavan boşluğu sunan otomobil, dört kişinin konforlu bir şekilde oturabilmesi için tasarlanmış. 405 litrelik bagaj hacmine sahip olan E-Tron GT, içten yanmalı motorun olmamasından faydalanarak önde de 85 litrelik bir bagaj hacmi sunmuş. Dış tasarımda sportif görünüme sahip olan model büyük tekerleklere ve uzun bir dingil mesafesine sahip. Arka kısımlarında belirgin lambalara “Quattro Blisters” adını veriyor.

Audi E-Tron GT, deri içermeyen iç mekan seçeneğinin yanı sıra geri dönüştürülmüş PET şişelerle sürdürülebilir şekilde üretilmiş koltuk seçeneği ile geliyor. Sürdürülebilirlik bu kadar dünyayı sarsarken bu kervana Audi de katılmış gibi duruyor.  E-tron GT’nin iç tasarımından sorumlu ekip üyesi Markus Däsch, “Ekip olarak, performans ve konforu birleştiren bir Gran Turismo yarattık” diyor. Lüks teriminin elektrikli mobilite alanında değiştiğini gösteren sürdürülebilirlik ve verimlilikle şekillenen bir otomobil olarak tanımlıyor.

İki farklı motor ve iki farklı güç

Giriş seviyesi Audi E-Tron GT quattro, 476 hp / 350 kW ve 630 Nm tork güç üreten birleşik güç çıkışına sahipken, RS modeli daha yüksek bir çıkış gücüne sahiptir, toplam 589 hp / 440 kW 830 Nm tork üretiyor. Bu motor güçleri dünyanın çeşitli yerlerinde değişiklik göstereceğini açıklayan Audi, Kuzey Amerika’da daha güçlü motor kullanacağını söyledi.

Hem E-Tron GT Quattro hem de RS E-Tron GT, her aks için bir motor bulunan çift motor kurulumuna sahiptir. 175Kwh ön motor ikisi versiyon için de kullanırken, RS versiyonu 335 Kwh ile arka motorun çıkışı Quattro’nun 320 Kwh’ine göre daha yüksektir.

Süspansiyon ve direksiyon

Markanın sunumu boyunca süspansiyon ve direksiyon sistemleri vurgulayarak Audi’nin “dinamik sürüş” olarak tanımladığı şeyi sağlamaya odaklanırken, ne kadar zorlanırsa zorlansın her zaman kendinden emin şekilde ilerliyor. Süspansiyonun kendisi, bileşenlerde yoğun alüminyum kullanımı ile çift salıncaklı bir düzene sahiptir. E-tron GT, “ani” olmaktan kaçınmayı amaçlayan ancak sportif ve doğrudan bir his veren bir elektro-mekanik direksiyon sistemi kullanır.

RS modeli, E-Tron GT Quattro’da isteğe bağlı kalırken, standart olarak uyarlanabilir süspansiyona sahiptir. Üç odalı havalı süspansiyon sistemi, elektronik amortisörler ile organize şekilde çalışır ve duruma bağlı olarak aracı alçaltmak veya yükseltmek için ayarlanabilir. Seri genelinde standart olan kontrollü amortisörler, Audi Drive Select dinamik yol tutuş sistemi ile birlikte çalışır. Seçilebilecek dört farklı modu ile konfor, verimlilik veya dinamik şekilde çalışan bireysel havalı süspansiyon, amortisörler, elektrik motorlar, iki vitesli şanzıman ve kontrollü arka aks diferansiyel kilidi farklı sürüşler sunmak için bir araya geliyor.

Batarya ve şarj

Lityum iyon pil, E-Tron GT’nin hem RS hem de quattro modellerinde aynıdır. Her biri on iki hücreden oluşan 33 hücre modülünü entegre eden 86 kWh bir pildir. Otuz modül, arka bölümde geniş bir girintiye sahip alt seviyeyi oluşturarak arka yolcuların ayakları için alan yaratıyor. Bu düzen aynı zamanda çok alçak ağırlık merkezine de katkıda bulunuyor.

Porsche Taycan’da olduğu gibi, yeni 800V elektrik mimarisi sayesinde, E-Tron GT, DC hızlı şarj cihazları kullanarak endüstri standardı 270 kW’da şarj etmeye izin veriyor. Bu, bataryasını sadece yirmi iki dakikada yüzde beşten seksen oranına doldurmasını sağlayacak. Şu anda herhangi bir EV’de mevcut olan en hızlı şarj hızları arasında. Bu, sadece beş dakika içinde yüz km menzile kadar enerji şarj etmesini sağlar.

Elektrikli Audi E-Tron GT fiyatı

Aracın başlangıç fiyatı 99 bin 900 dolar olarak açıklandı, ek paket ve eklentileriyle birlikte aracın fiyatı 139 bin 900 dolara kadar çıkabiliyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası