2021 BMW Alpina XB7 tanıtıldı!

BMW modellerini performans ve tasarım bakımından bir üst seviyeye çıkarmak için çalışan Alpina firması, BMW X7 M50i versiyonunu daha güçlü hale …

2021 BMW Alpina XB7 tanıtıldı!

BMW modellerini performans ve tasarım bakımından bir üst seviyeye çıkarmak için çalışan Alpina firması, BMW X7 M50i versiyonunu daha güçlü hale getirdi. Tanıtımı bugün yapılan 2021 BMW Alpina XB7, 612 beygir güç üretiyor.

Alpina XB7, X7 M50i versiyonundan üretildi!

Alpina XB7, gücünü X7’deki 4.4 litrelik çift turbo V8 motorundan alıyor, 612 beygir güç ve 800 Nm tork üretiyor. Alpina, klasiği bozmayarak sekiz ileri otomatik şanzımanla gücü dört tekerleğe iletiyor, araç 0’dan 100 km/s hıza 4 saniyede ulaşıyor ve maksimum 290 km/s hıza ulaşabiliyor.

Alpina, BMW X7’nin performansını arttırmak için N63 V8 motorunda benzersiz değişiklikler yaptı. Standart olarak bulunan soğutma sistemine ek olarak su destekli sıvı soğutucusu, geliştirilmiş şanzıman yağı soğutucusu gibi özellikler eklendi. Buna ek olarak BMW’nin intercooler’larını beğenmemiş olacak ki kendisi yeniden XB7 için intercooler’lar üretmiş. XB7’ye özgü egzoz sistemi de otomobilin daha boğuk bir ses çıkarmasına neden oluyor.

2021 BMW Alpina XB7, aktif elektronik diferansiyel sistemine sahip. Bu sistem ile tork, hangi tekerlek daha fazla ihtiyaç duyuyorsa ona ulaştırılıyor ve otomobilin yol tutuşu artmış oluyor.

Model, yeni Alpina XB7 standart havalı süspansiyonları ile donatılmış. Yol koşullarına bağlı olarak süspansiyonu arttırıp azaltmanıza imkan veriyor. Sport modunda 160 km/s hıza çıktığınızda otomobil 20 mm alçalıyor. Sport+ modunda 250 km/s hıza çıktığınızda otomobil 20 mm daha alçalıyor ve standart halinden 40 mm daha alçakta seyahat etmiş oluyorsunuz.

Alpina, BMW modellerinde sadece güç üzerinde çalışmıyor. Tasarımda da kendi detaylarını otomobillere ekliyor. XB7’de standart olarak 21 inç jantlar yer alıyor. İsteğe bağlı olarak 23 inç jantlar da seçenekler arasında yer alıyor.

2021 BMW Alpina XB7’yi durdurmak için önde dört pistonlu Bremo frenler ve arkada yüzer fren kaliperleri mevcut. Tüm kaliperler, üzerine Alpina Blue yazı eklenerek Alpina Mavisi ile kaplanmış. Dış tasarımdaki diğer değişiklikler arasında Alpina yazısı ve daha büyük girişleri olan benzersiz bir ön kaput ve dörtlü egzoz çıkışına sahip bir arka tampon bulunuyor.

İç tasarımda Alpina çok fazla çalışmadı. XB7’nin ana rakibi Mercedes-Maybach GLS 580, dört kişilik olmasına rağmen Alpina, XB7’yi üç sıralı koltukla bırakmayı tercih etmiş. Bunun dışında spor ekranlı 12.3 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı ve LED aydınlatma grafiklerine sahip panoramik tavan Alpina XB7’nin iç mekanında yapılan değişiklikler arasında.

2021 BMW Alpina XB7 için taban fiyat 141300 dolar olarak belirlendi. İlk teslimatlar bu sene Eylül ayında başlamış olacak.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası