1993 yapım Doom, ray tracing modu ile yok artık dedirtti!

PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi yeni nesil oyun konsolları, bir nesneye çarpan ışığın yansımasını simüle eden ‘ray tracing’ desteği …

1993 yapım Doom, ray tracing modu ile yok artık dedirtti!

PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi yeni nesil oyun konsolları, bir nesneye çarpan ışığın yansımasını simüle eden ‘ray tracing’ desteği sayesinde grafik kalitesinde dikkat çekmeyi başarıyor. Ancak ray tracing’i gerçekten anlamak için daha önce kullanılmadığı bir oyunda denemek gerekebilir, mesela 1993 yapım ilk Doom oyununda.

1990 ve 2000’li yıllarda çıkan oyunların grafik kalitesini arttıracak modlar tasarlayan bir oyun gelişticirisi, şimdi de 1993 yılında çıkan ilk Doom’u elden geçirdi. Sultim_t isimli bir tasarımcı tarafından oluşturulan mod, orijinal Doom’un günümüzde bile oynanabilir hale geldiğini gösteriyor.

1993 yılında çıkan Doom ray tracing ile nasıl görünüyor?

Oyun dünyasının dönüm noktalarından biri olan Doom için yeni grafik modu tasarlandı. 1993 model orijinal Doom’un ray tracing ile yeniden düzenlenmesi, oyun forumlarını ve sosyal medyadaki binlerce oyuncuyu hayrete düşürdü.

Ray tracing, oyunlara ekstra gerçekçilik düzeyi getiren bir aydınlatma tekniğidir. Işığın gerçek dünyada yansıma ve kırılma şeklini taklit ederek geliştirilir ve oyunlarda statik aydınlatma kullanılarak daha inandırıcı bir grafik kalitesine imkan tanır.

Doom ray tracing modunu yüklemek oldukça basit görünüyor. Modu çalıştırmak için ilk olarak açık kaynaklı Doom’u bilgisayarınıza indirin. Oyun dosyaları arasında yer alan orijinal Doom.wad dosyasını bulun. Ardından Doom için bir bağlantı noktası olan PrBoom uygulamasını indirin ve sultim_t’nin modunu kurun (İndirdiğiniz Doom oyununda Doom.wad dosyası yoksa mod çalışmayacaktır).

Ayrıca sultim_t tarafından oluşturulan modun yalnızca Nvidia ekran kartına sahip bilgisayarlarda çalıştığını da belirtmek gerekiyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası