CEO açıkladı: Yerli otomobil ismi belli oldu!

Yerli otomobil çalışmaları sürerken, birçok yeni haber de gelmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin …

CEO açıkladı: Yerli otomobil ismi belli oldu!

Yerli otomobil çalışmaları sürerken, birçok yeni haber de gelmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin Bilişim Vadisi’ne kazandırdıkları hakkında açıklama yapmıştı. Dünyaca ünlü birçok şirket, yerli otomobil sebebiyle Kocaeli’nde ofis açmaya çalışıyor. Şimdi ise CEO Gürcan Karabaş, yerli otomobil ismi hakkında açıklama yaptı.

Bakan Mustafa Varank, otomobilin 2022 yılının sonlarına doğru yollara çıkacağını belirtmişti.

CEO Gürcan Karakaş, yerli otomobil ismi için açıklama yaptı

Yerli otomobilin fabrikasına yakın zamanda başlanması planlanırken, otomobilin resmi ismi hakkında da açıklamalar yapıldı. CEO Gürcan Karakaş, yaptıkları test sonucunda TOGG’un marka beğeni endeksinin yüzde 73 seviyesinde olduğunu belirtti. Yerli otomobilin ismi için birçok alternatif düşünülmüş olsa da, şimdilik yola TOGG ismi ile devam edilecek.

CEO Gürcan Karakaş konuyla ilgili, “TOGG’un marka beğeni endeksi yüzde 73’lere çıktı. Bu sebeple yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık” şeklinde bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz Ocak ayında otomotiv basını ile bir araya gelen Karakaş, yaptığı açıklamada yerli otomobil ismi üzerinde farklı alternatifleri olduklarını belirtmişti.

Ek olarak TOGG CEO’sunun belirttiğine göre, TOGG markası Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Kanada, Güney Kore, Japonya ve Azerbaycan’da tescil edilmiş durumda. Aracın yola çıkacağı tarih hakkında da açıklama yapan Gürcan Karakaş, 2022’nin sonuna doğru ilk araçların Gemlik’teki fabrikadan yola ineceğini de belirtti.

Yerli otomobil fabrikası nasıl olacak?

Yerli otomobilin üretileceği fabrika hakkında da yeni bilgiler, CEO Gürcan Karakaş tarafından açıklandı. Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunacak tesis, 1 milyon 200 bin metrekarelik alana kurulacak. Toplam kapalı alanın ise 230 bin metrekare olduğu belirtildi. İnşaat, zemin güçlendirme çalışmaları dahil olmak üzere toplamda 18 ayda tamamlanacak.

2022 yılının başından itibaren, Gemlik tesisinde işe alımlar başlayacak. Tesisteki çalışanların en az yüzde 30’u kadın çalışanlardan oluşacak. Üretim kapasitesi yılda 175 bin araca ulaştığında, çalışan sayısı 4 bin 300 kişiye ulaşacak. 2030 yılına kadar, fikri ve sınai mülkiyet hakların tamamı TOGG’a ait olacak. Tamamı doğuştan elektrikli 5 farklı modelden toplamda 1 milyon adet üretilecek.

Tedarikçi şirket seçimlerinin yüzde 93’ü tamamlanırken, bunların yüzde 78’i Türkiye’den, yüzde 22’si de Avrupa ve Asya’dan olacak. Ar-Ge yatırımı ise 700 milyon liranın üzerine çıkmış durumda. Üretimin başlangıcında yerlilik oranı yüzde 51 seviyesinde olacak. 2025 yılında ise bu oranın yüzde 68 seviyesine kadar çıkarılması bekleniyor.

Tüm bunlara ek olarak Gemlik tesisi, 5 gr/m2’den az uçucu organik bileşen salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’nın en temizi olma özelliği taşıyor. Tesis, yüzde 30 daha düşük CO2 salımı ve karbon ayak izi bırakıyor.

Akıllı bir şekilde tasarlanan tesis nesnelerin interneti, veri toplama ve analizi ile verimlilik artıran, gerçek zamanlı verilerle değer üreten bir üretim ağına sahip. Üretim hatlarında çıkabilecek hatalar ise gelişmiş kameralar ve sensörler ile öngörülecek ve engellenecek. Robotlar ve giyilebilir teknolojiler ile birlikte ergonomi artırılacak.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası