2021 yılında PlayStation 4 alınır mı?

PlayStation 5‘i alamayan ya da PlayStation 3‘ü eski bulan kullanıcıların ilk adresi PlayStation 4 oluyor. Yeni nesil konsollar piyasaya …

2021 yılında PlayStation 4 alınır mı?

PlayStation 5‘i alamayan ya da PlayStation 3‘ü eski bulan kullanıcıların ilk adresi PlayStation 4 oluyor. Yeni nesil konsollar piyasaya sürülmüş olsa da PlayStation 4 hala sevilen ve popülaritesi olan bir konsol. Biz de bu içeriğimizde 2021 yılında hala PlayStation 4 alınıp alınmayacağını avantajları ve dezavantajlarıyla değerlendirdik.

Avantaj ve dezavantajları ile PlayStation 4 oyun konsolu

Oyunlar

Bir konsol satın alırken en önem verdiğimiz detaylardan bir tanesi oyun kütüphanesi oluyor. Bu açıdan tercih ettiğimiz konsol ne kadar zenginse bizi onu almaya itiyor. PlayStation 4‘ün bu konuda oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin kendine yakın görülen Xbox One konsolu ile karşılaştırdığımızda Exclusive(Özel) oyunlar dolayısıyla öne geçiyor.

Her ne kadar PlayStation 5 piyasaya sürülmüş olsa da PlayStation 4‘ün popülaritesi bitmiş değil. Konsol içerisinde hala oynanacak birçok yapım bulunuyor. Bunlar arasında Uncharted 4: A Thief’s End, God of War ve Spider-Man gibi oyunları gösterebiliriz.

Her ne kadar oyunlar açısından avantajları bulunsa da dezavantajları mevcut. Örneğin yükleme süreleri PlayStation 5‘e göre oldukça yavaş. Oyuna başlamak istediğinizde çoğu oyunda yeni nesil konsola nazaran daha fazla bekleyeceksiniz. Bunların yanı sıra saniyede ekrana yansıtılan kare hızında ve çözünürlükte de farklılıklar var. Buna da örnek vermek gerekirse oyunları PlayStation 4 Pro‘da oynamıyorsanız 1080p‘nin üzerine çıkamazsınız.

PlayStation Store

PlayStation 4‘ün vitrini pek çok konuda yeni nesil konsoldan daha kolaylık sağlıyor. Her ne kadar erişimi biraz daha yavaş olsa da daha fazla sekme ve sıralama seçeneği bulunuyor. Böylece aradığınız içeriği daha kolay bulabiliyorsunuz. Konsolda yer alan Wi-Fi teknolojisi ve daha yavaş sabit sürücü nedeniyle indirmeler biraz yavaş. Ancak yine de 2021 yılı şartlarında hızlı ve yeterli düzeyde.

PlayStation 3 yavaş yavaş ömrünün son noktalarına yaklaşıyor. Sony cihazı geride bırakmak istiyor. Ancak PlayStation 4 için böyle bir durum henüz söz konusu değil. Bunun yanı sıra PlayStation Plus ve PS Now hizmetleri PS4‘te sunulmaya devam ediyor. Bu durumu da aboneleri halen konsolda tutmak için iyi bir neden olarak görebiliriz.

Kullanıcı arayüzü

PlayStation 4‘ün arayüzü oldukça işlevsel bir tasarıma sahip. Yeni nesil konsolla da tamamen entegre olarak çalışıyor. Böylece arkadaşlarınızın ne oynadığını görebilir ve mesaj gönderebilirsiniz. Şu anlık PlayStation 4 arayüzünün PlayStation 5‘e göre çeşitli avantajlı yanları var. Örneğin klasörler daha organize bir şema düzenine sahip, çeşitli temalar ile konsolunuzu özelleştirebilir ve oyun oynarken incelemelerine bakmak için web tarayıcısını kullanabilirsiniz.

PlayStation 4 fiyatı

Fiyat olarak baktığımızda PlayStation 4‘ün Slim modeli 3000-3500 TL arasında değişkenlik gösterirken Pro modeli 4700-5000 arası değişkenlik gösteriyor. Bu noktada yeni nesil konsollara baktığımızda PlayStation 5‘in 7500 TL, Xbox Series X‘in 8.000 TL‘den satışta olduğunu görüyoruz. Böylece PlayStation 4 bu konsollara göre hem daha ucuz hem de deneyim açısından iyi bir alternatif olarak görülüyor. Kullanıcıların bu konsolu tercih etmesinin büyük sebeplerinden birisi de budur.

Ücretsiz oyun oynama

PlayStation 4‘ün oyunlarının fiyatları oldukça yüksek sayılara denk geliyor. Bu yüzden çoğu oyuncu alternatif seçeneklere yöneliyor. PlayStation 4 konsolunu kırdırarak ücretsiz oyun oynamak mümkün. Ancak bu yöntem hem güvenilir hem de etik değil. Kırdırma işlemine başvurmanız cihazınızda ciddi güvenlik önemlerine yol açabilir ve aynı zamanda güncelleme almamasına sebep olur.

Yukarıda belirttiğimiz sorunları göze alıyorsunuz bu işlemi deneyerek ücretsiz olarak PlayStation 4 oyunlarına sahip olabiliyorsunuz. Ancak oyunlarda çevrimiçi özelliklere erişiminiz kalmıyor. Yani sadece çevrimdışı içeriklere erişim sağlayabiliyorsunuz. Örneğin GTA 5‘in hikayesini oynayabilirken GTA Online kullanılamıyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası