2021 Volkswagen Touareg R tanıtıldı

2021 Volkswagen Touareg R tanıtıldı

Dünyanın en büyük otomotiv devlerinden Volkswagen, SUV segmenti hibrit motorlu ilk R modeli Touareg‘i tanıttı. Cenevre Otomotiv Fuarı’nda sergilenecek 2021 Volkswagen Touareg R, hibrit motoruyla dikkat çekiyor. Peki, 2021 Volkswagen Touareg R özellikleri ile neler sunuyor?

MIT’den otonom araçlar için yeni sistem

Yolun üstündekileri değil de altındakileri tarayıp tanımlamayı içeren bu yeni MIT teknolojisi, otonom araçlar için ‘’her şeyi’’ görmesini sağlamayı hedefliyor.

2021 Volkswagen Touareg R özellikleri

2019 Ekim ayına kadar sadece söylentide kalan yeni R rozetli yüksek performanslı Volkswagen Touareg, nihayet tanıtıldı.

2021 Volkswagen Touareg R’da 335 beygir güç üreten 3 litrelik turbo şarj destekli V6 benzinli motor görev alıyor. Araçta ayrıca 14.1 kWh lityum iyon bataryalı elektrikli motor da kullanılıyor. Bu motor ise 130 beygirlik bir güce sahip. Toplamda 456 beygirlik bir canavar olan Touareg R, 516 Nm tork ile geliyor.

Hibrit güce sahip ilk R modeli olan aracın bataryası bagaj bölgesinde yer alıyor. Bataryası sayesinde 140 km/s hıza sadece elektrik gücüyle ulaşabiliyor.

Standart tercih olarak 20 inç jantlarla gelen SUV modelinde 22 inçlik seçenek de sunuyor.

Otomobilin kabinine baktığımızda bizi 12 inçlik dijital bir gösterge paneli karşılıyor. Bu gösterge paneline 15 inçlik multimedya ekranı eşlik ediyor..

Yılın ikinci yarısında Avrupa pazarında satışa sunulması beklenen aracın fiyatına dair açıklamaların Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılması bekleniyor.

https://shiftdelete.net/2021-volkswagen-touareg-r-tanitildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası