2020 Chromebook’lar için iyi geçti: ‘4 kat daha fazla’

2020 yılı özellikle pek çok şirket için kabus gibi geçti. Bazı şirketler beklenen rakamların üzerine çıkmamışken Starbucks gibi şirketler …

2020 Chromebook’lar için iyi geçti: ‘4 kat daha fazla’

2020 yılı özellikle pek çok şirket için kabus gibi geçti. Bazı şirketler beklenen rakamların üzerine çıkmamışken Starbucks gibi şirketler mağazalarının bir kısmını kapatmak zorunda kaldı. Hal böyle iken ‘evden çalışma‘ ve ‘evden girilen sanal dersler‘ teknoloji şirketlerinin birçoğuna yaradı. Bilgisayar ve tablete olan ilginin yanı sıra görüntülü görüşmeler için ‘bilgisayar kameraları’ da taleple karşılaştı. 2020 yılının bir diğer kazanını ise Chromebook’lar oluyor. Chromebook satışları ne durumda?

Chromebook satışları geçen yıla oranla 4 kat artış gösterdi

9to5Google tarafından yayımlanan araştırmaya göre Chromebook modelleri 2020 yılında inanılmaz bir yükselişe geçti. Genel anlamda dizüstü bilgisayarlara olan bir talebin sonucuyla karşılaşmış olsak da yine de veriler dikkat çekiyor.

Google’ın dizüstü bilgisayar serisi olan Chromebook’lar 2020 yılında 30 milyondan fazla yeni kullanıcıya ulaştı. Bunun yanı sıra 2020 yılının yalnızca dördüncü çeyreğinde yaklaşık 12 milyon satış yapmış olan bu cihazlar, 2019 yılına kıyasla yüzde 287 oranında talep artışıyla karşı karşıya kaldı.

Araştırma şirketleri Gartner ve Canalys verilerine göre 2020 yılında 275 milyon kadar bilgisayar satıldı. Bu ise bilgisayar sektörünün son on yıldaki en büyük genişlemesi. Bu cihazlar genel anlamda iş ve eğitim kaynaklı olarak talep gördü. Evden çalışmaya başlayanlar, evden derslerine giren öğretmen ve öğrenciler bilgisayarlara olan talebin artmasına neden oldu.

Business Insider’ın ulaştığı bir toplantı ses kaydına göre Chromebook’ların eğitim için tercih edildiğini ve okulların toplu alımlar yapmış olabileceğini aktarıyor. Satın alma konusunda daha ucuz, dağıtımı ve yönetimi kolay olan bu cihazlar okullar tarafından öğrencilere dağıtılıyor. Bu noktada istatistiklerdeki artış söz konusu durumla ilişkilendiriliyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası