1000 beygirlik Lamborghini tanıtıldı: Revuelto

Lamborghini yeni modelini tanıttı. Revuelto isimli yeni modelle ilgili motor ve tasarım detayları haberimizde. İşte detaylar…

1000 beygirlik Lamborghini tanıtıldı: Revuelto

Lamborghini 2023 yılının ilk yeni modelini tanıttı. Aventador’a halef olan yeni Lamborghini Revuelto markanın amiral gemisi konumunda. Aracın tanıtımıyla ilgili geçtiğimiz haftalarda bazı haberler yazmıştık. Çıkan sızıntılara göre yazdığımız haberlerde özelliklerinden bahsetmiştik. Peki bu sızıntıların ne kadarı doğru çıktı? Yeni Lambotghini Revuelto ne gibi özelliklere sahip? İşte yeni Lamborghini modeli ile ilgili detaylar…

Yeni Lamborghini Revuelto

Öncelikle marka yeni modeli için “mühendislik harikası” adını veriyor. Ciddi anlamda mekanik uğraşa sahip olan yeni İtalyan boğası, abisi Aventador’dan izler taşıyor. Aventador’un izlerinin yanı sıra klasik Lamborghini çizgilerine de sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ön tarafta Lamborghini Sian izleri de var. Kısacası melez bir model karşımızda duruyor.

Tasarımla başlarsak yeni Revuelto her Lamborghini’nin sahip olduğu keskin hatlara sahip. Ön tarafta karakteristik tampon tasarımının hemen üzerinde yan bir T harfi şeklinde LED ışıklar bizi karşılıyor. Bu tasarım aracın ön kısmına ciddi oranda sportiflik kazandırıyor.

Arka tarafa geldiğimizdeyse Aventador genlerini buram buram hissedebiliyoruz. Karakteristik T çizgi stop lambasına sahip. Ayrıca aynı abisi Aventador’da olduğu gibi egzoz çıkışları çift çıkış şeklinde arka tarafın ortasında yer alıyor. Kocaman arka tamponda tasarımı tamamlıyor. Ayrıca arka tamponunun hemen altındaki dev difuzörler araca Formula 1 hissiyatı katıyor.

İç tasarıma geldiğimizde eski modellere kıyasla daha az tuş takımı görüyoruz. Artık Lamborghini’lerin de kokpitleri giderek ekranlaşıyor diyebiliriz. Sürücüye göre tasarlanmış ön göğüsün hemen ortasında dev bir ekran yer alıyor. Aracın tüm kontrollerini bu ekrandan yapıyorsunuz. Direkiyon önceki modellere göre daha fazla özelliğe sahip. Daha ergonomik diyebiliriz. Son olarak Start-Stop tuşuysa önceki modellerdeki gibi bir jet motoru edasında kokpitteki yerini almış.

Yeni Lamborghini Revuelto’nun kaputunun altındaki güç!

Yeni Revuelto abisi Aventador gibi V12 bir motora sahip. Bu içten yanmalı 6.5 litre 12 silindire ek olarak araç 3 adette elektrik motoruna sahip. Yani şarj edilebilir hibrit bir Lamborghini ile beraberiz. Araç sadece içten yanmalı motoruyla 813 Hp güç üretiyor. Tüm motorların birlikte ürettiği güç oranıysa 1001 Hp. Bu da 0’dan 100 km/s için 2.5 saniye anlamına geliyor. Birçok elektrikli otomobilden hızlı yani.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası