WhatsApp sözleşmesini kabul etmezsek ne olacak?

Facebook’un 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında satın aldığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik sözleşmesi nedeniyle iyi günler …

WhatsApp sözleşmesini kabul etmezsek ne olacak?

Facebook’un 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında satın aldığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik sözleşmesi nedeniyle iyi günler geçirmiyor. Uygulamanın Ocak ayında duyurduğu yeni gizlilik sözleşmesi, tüm dünyanın tepkisini çekmişti. Gizlilik sözleşmesi nedeniyle ciddi oranda kullanıcı kaybeden WhatsApp, kullanıcılarını rakip mesajlaşma uygulamalarına kaptırmaya devam ediyor.

WhatsApp tarafından 4 Ocak tarihinde güncellenen gizlilik sözleşmesi, kabul ettiğimiz taktirde ödeme ve konum bilgileri de dahil olmak üzere mahremiyet içeren çoğu bilgiyi Facebook ile paylaşılacağını açıklamıştı. Sözleşmeyi 8 Şubat tarihine kadar kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarının da askıya alınacağının açıklanmasının ardından ciddi tepkiler alan WhatsApp, iki haftada 3 milyonun üzerinde kullanıcı kaybetmişti.

Tepkilerin odak noktası olduktan sonra geri adım atan WhatsApp, verilen süreyi 15 Mayıs tarihine ertelediğini ve bu süre içerisinde kimsenin hesabının askıya alınmayacağını açıklamıştı. Kullanıcılarda ciddi kafa karışıklığı yaratan bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan WhatsApp, ilk kez net konuşarak gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarına ne olacağını açıkladı.

Sözleşme kabul edilmezse kısa süreliğine arama ve bildirimler devam edecek

WhatsApp uygulamasının 15 Mayıs tarihine kadar verdiği sürenin bitimine az kaldı. WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmezsek, bu süre dolduktan sonra direkt olarak hesaplar askıya alınmayacak, ancak mesaj okuma ve gönderme gibi özellikler devre dışı bırakılacak. WhatsApp, 15 Mayıs’tan sonra kullanıcılardan uygulamayı tam anlamıyla kullanmaları için gizlilik sözleşmesini kendi tabirleriyle ‘yavaşça‘ kabul etmelerini isteyecek.

Mesaj özelliği devre dışı bırakıldıktan sonra kısa bir süreliğine WhatsApp üzerinden aramalar ve bildirimler gelmeye devam edecek. Bu süre içerisinde WhatsApp, kullanıcılara bilgilerinin her zaman gizli kalacağını belirten çeşitli bildirimlerle sözleşmeyi kabul ettirmeye çalışacak.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi kabul edilmezse kısa bir süre sonra gelen aramalar ve bildirimler de devre dışı bırakılacak. Bu özellikler de devre dışı bırakıldıktan sonra, WhatsApp hesabının içerisinde herhangi bir hareket kalmayacak. WhatsApp hesabı kısa bir süre sonra aktif olmayan hesaplar kategorisine girerek, 120 gün sonra kalıcı olarak silinecek.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası