Uzaylılar, Uranüs’te yaşıyor olabilir mi?

Uzaylılar Uranüs’te yaşıyor olabilir mi? Uzay bilimlerinde görevli bilim insanları ve araştırmacılar uzun yıllardır Dünya dışındaki yaşam …

Uzaylılar, Uranüs’te yaşıyor olabilir mi?

Uzaylılar Uranüs’te yaşıyor olabilir mi? Uzay bilimlerinde görevli bilim insanları ve araştırmacılar uzun yıllardır Dünya dışındaki yaşam formlarına ulaşmak için yıllarını harcıyor. Elimizde şu güne kadar bir kanıt olmasa da bilim insanlarını Uranüs’ün yörüngesinde yaşamın bileşenlerine dair bir kalıntı bulunma heyecanı sardı.

Uzaylılar Uranüs’te yaşıyor olabilir mi? Henüz bilmiyoruz

Bilim insanları, Uranüs’ün yörüngesinde dönen buzul yaşamlar da dahil olmak üzere, yaşamın bileşenlerinin sistemimizdeki bazı uydularda var olabileceğini söylüyor. Uzaydaki diğer yaşam formlarının kalıntıları için yalnızca bilim insanları değil, uzay araştırma şirketleri de çalışmalarını sürdürüyor. Yine de insanlık olarak somut kanıtlara ulaşamadık.

Güneş sisteminin küçük küçük ve buzlu dünyalarla dolu olduğu tahmin ediliyor. Birçoğu gaz devi gezegenlerin uyduları olarak biliniyor. Doğrulanmış veya donmuş buz tabakalarının altında sıvı okyanuslara sahip olduklarından şüphelenilen bu dünyalar yeni yaşam formları için bize yol gösterebilir. EOS tarafından yeni yayımlanan bir makaleye göre, Jüpiter’in uydusu Europa ve Satürn’ün ayı Enceladus, altında sıvı su kütlesi barındıran dünyalardan yalnızca birkaçı.

Güneş sisteminin buz devi gezegenleri olan Uranüs ve Neptün’ün bazı uydularında neden yer altı okyanusları olmasın? Bu sorunun cevabını aramak için yola çıkan bilim insanları, Uranüs için bu argümanı doğrulamak amacıyla daha önce denenmiş bir yönteme odaklanıyor. Uranüs’ün uyduları için işe yaracağı düşünülen bu yöntem, sıvı varlığının keşfedildiği Europa ve Enceladus’taki gibi işleyecek.

Uzun yıllardır kullanılan yönteme başvuruluyor

Bu yöntemde gezegende gerçekleşen son jeolojik aktivite gözlemlenebiliyor. Cambridge’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde gezegen bilimci Benjamin Weiss ve ekibi, gelecekteki bir uzay gemisinin böyle bir okyanusu keşfedip keşfedemeyeceğini bilmek istiyor.

En basit anlatımla, Uranüs’te yüzey altı okyanusunun varlığı ile oluşacak manyetik alanın gücü hesaplanıyor ve bu sayede gezegenin yörüngesinde gerçekleşen jeolojik olaylar belirleniyor. Bu teknik daha önce 1998 yılında Europa’da ve ayrıca Jüpiter’in uydusu Callisto’da bir yeraltı okyanusunun varlığını doğrulamak için kullanılmıştı.

İndüklenmiş bir manyetik alan oluşturan bu sistem, eğer gezegende bir yaşam formu varsa burada bir su kütlesinin olması gerekliliğini vurguluyor. Weiss, “Eğer orada su kütlesi varsa ve Dünya üzerindeki okyanus suyu gibi biraz tuzluysa, o zaman iletken olabilir, yani içinde akımlar ilerleyebilir.” diyor. Bu sayede indüklenmiş bir manyetik alan oluşturan su kütleleri bilim insanları için araştırılması gereken kapıları aralayabilir.

İndüklenmiş bir alan, gezegenin manyetik alanından çok farklı görünmesini sağlar ve bu nedenle yakındaki bir manyetometre tarafından tespit edilebilir. Bu mantığa dayanan sistem, Uranüs ve uydularının modellerini kullanarak, en büyük beş uydunun en az dördünün etrafındaki bu alanları tespit etmenin muhtemelen mümkün olacağını söylüyor. Eğer bu tahminler doğru çıkarsa uzaylılar, Uranüs’te yaşıyor olabilir yorumu yapılabilir ancak yine de herhangi bir şey söylemek için oldukça erken.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası