Pillerin geri dönüşümü için yeni yöntem!

Pillerin geri dönüşümü için yeni yöntem!

Pillerin geri dönüşümü, hem üretim verimliliğini artırmak hem çevre kirliliğini azaltmak için çok önemli bir süreç. Araştırmacılar, pillerin geri dönüşümü için eski madencilik yöntemlerinden yararlandı.

Madencilik ile pillerin geri dönüşümü

Michigan Technological University kimya bölümü araştırmacıları, 100 yıllık mineral işleme yöntemlerini geliştirerek, 21. Yüzyılın en önemli sorununa çözüm buldular. Eski madencilik tekniklerini kullanan araştırmacılar, pillerin geri dönüşümünü ucuz ve verimli hale getirdi.

Tek şarj ile 1 gün geçer mi? – Huawei P20 Pro batarya deneyimi nasıl?

Tek şarj ile 1 gün geçer mi? Huawei P20 Pro’yu tamamen şarj ettik ve bunu denedik! Huawei P20 Pro batarya deneyimi nasıl?

Lityum iyon pillerdeki en değerli kısım olan, lityum metal oksit içeren anot ve katot için kaplama ile metal kaplamalar için madencilik endüstrisi teknolojileri kullanıldı. Madencilikteki cevher ayırma yöntemini kullanan araştırmacılar, pillerdeki değerli bileşenleri sorunsuz bir şekilde ayırabildi. Grafit, lityum ve kobalt dahil olmak üzere kritik bileşenleri kurtarmak için ise köpük flotasyon yöntemi kullanıldı.

Bu sayede yeni pil üretiminde tekrar kullanılabilecek bileşenler elde edildi. Araştırmacılar, cevher ayırma ile geri dönüşüm yöntemlerinin en önemli avantajının ucuz ve verimli olduğunu söylüyor.

Araştırma ekibinin yöneticilerinden Trevyn Payne, kimyasalları serbest bırakmak için saatlerce farklı çözeltiler denediklerini söyledi. Ancak su kullandıklarında yöntemin en verimli şekilde çalıştığını, bu keşfin biraz da şans eseri olduğunu belirtti.

Bu proje, Çevre Koruma Dairesi tarafından 15 bin dolar hibe ile finanse edildi.

https://shiftdelete.net/pillerin-geri-donusumu-icin-yeni-yontem

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası