SonTakip

KVKK’dan WhatsApp toplantısı için tarih geldi

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesindeki yaptığı değişikliklere devlet ilk reaksiyonu verdi. Konu hakkında BTK, Bakanlık, Kişisel Verileri Koruma …

KVKK’dan WhatsApp toplantısı için tarih geldi

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesindeki yaptığı değişikliklere devlet ilk reaksiyonu verdi. Konu hakkında  BTK, Bakanlık, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) ve Rekabet Kurumu‘nun WhatsApp için bir araya geleceği belirtildi. KVKK ise WhatsApp toplantısı için tarihi açıkladı.

KVKK, WhatsApp toplantısı sonrasında bilgilendirme yapacak

WhatsApp’taki değişikliklerin inceleneceği tarih 12 Ocak (yarın) olarak açıklandı. İncelemenin ardından KVKK, kamuoyunu aydınlatacak açıklamanın geleceğini de belirtti.

KVKK, WhatsApp toplantısı tarihi ile birlikte konunun; veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirileceğini açıkladı. Konu hakkındaki nihai karar ya da gelişmeler, toplantı sonrasında belirtilecek.

WhatsApp toplantısı için KVKK’nın yayımladığı metin

Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Shiftdelete

Yazıyı Değerlendir
[Toplam 1 Ortalama: 5]
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi:
kamera sistemleri güvenlik kamerası