Google Play Store Adware içeren 2 uygulamayı kaldırdı

Google Play Store Adware içeren 2 uygulamayı kaldırdı

Android işletim sistemine sahip cihazların en büyük problemlerinden biri Google Play Store’un barındırdığı zararlı yazılımlar. Google bu konuda çeşitli çalışmalar yürütse de ne yazık ki onay mekanizması yetersiz kalıyor. Yakın zamanda 2 popüler kamera uygulamasında Adware tespit edildi.

Batarya teknolojisinde umut veren gelişme!

Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan batarya ömürleri ve dolum süresi ile ilgili çalışmalar yapan araştırmacılar yeni keşfettikleri sistemden umutlu.

Google Play Store 2 popüler kamera uygulamasını kaldırdı.

Android cihazların antivirüs programı olmadan kullanılması günümüz dünyasında bazı sıkıntılara yol açabiliyor. Bu sıkıntılardan biri de reklam virüslerinin cihazı kullanılmaz hale getirmesi. Adware adı verilen bu zararlı yazılımlar cihaza yüklendikten sonra istem dışı reklamlar görmenize sebep oluyor. Özellikle uygulama mağazaları haricinde yüklenen APK dosyaları ile bulaşan zararlı yazılımlar cihazınızın kullanılamaz hale gelmesine de sebep olabilir.

Eğer Sun Pro Beauty Camera ve Funny Sweet Beauty Camera uygulamaları cihazınızda yüklü ise kaldırmanızı öneriyoruz. Google Play Store indirmeleri toplam 1.5 milyon bandını aşan iki uygulamada da Adware tespit edildi. Yetkililer daha fazla kişiye zarar gelmemesi için uygulama mağazasından ikisini de kaldırdı. Uygulamaları yüklemiş olan kişiler için yapılabilecek en iyi şey bir antivirüs programı ile cihazı taramak. Siber güvenlik şirketi olan Wandera tarafından tespit edilen Sun Pro Beauty Camera 2017 yılından beri Google Play Store bünyesinde bulunuyordu. Aynı ekibin tespit etmiş olduğu bir diğer uygulama olan Funny Sweet Beauty Camera ise Temmuz 2019 tarihinde yayınlanmış ve kısa sürede 500.000 indirmeye ulaşmış. İki uygulama da istedikleri izinler ile cihaz verilerine kolayca erişebiliyor ve kapanmayan reklamlar gösteriyorlar. Reklamları uygulama dışında ana ekranlarda da gösteren zararlı yazılımlar kamera ve mikrofon erişimine de sahip olduğu için kötü niyetle kullanılmış olabilir.

Ağustos ayında TrendMicro araştırmacıları tarafından 85 uygulamada gizli Adware tespit edildi. Google Play Store uygulamalarını yüklerken istenen izinlere dikkat ederek cihazınızı daha iyi koruyabilirsiniz. Örneğin işlevi sadece fotoğraf çekmek olan bir uygulamanın kişi listesine erişim izni istemesi kötü niyetli bir uygulama olabileceğini gösterir.

https://shiftdelete.net/google-play-store-adware-iceren-2-populer-uygulamayi-kaldirdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası