Blue Origin’den uzay turizmi için dev adım

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos‘un uzay turizmi şirketi Blue Origin, NASA’nın Artemis Ay görevi için seçilmemiş olsa da önemli bir atılım …

Blue Origin’den uzay turizmi için dev adım

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos‘un uzay turizmi şirketi Blue Origin, NASA’nın Artemis Ay görevi için seçilmemiş olsa da önemli bir atılım yapmanın eşiğinde. Buna göre Blue Origin uzay tarihi açısından önemli bir ilkin peşinde. Şirket bu anlamda dünyanın ilk özel uzay istasyonu için tarih verdi.

Blue Origin, dünyanın ilk özel uzay istasyonu için harekete geçti

Uzay turizmi açısından öncü firmalardan biri olan Blue Origin, uzay turizmi çıtasını arşa çıkaracak bir adım atıyor. Buna göre firma dünya yörüngesine kendi uzay istasyonunu kurmak için harekete geçti. Orbital Reef adlı bu uzay istasyonu Boeing, Sierra Space, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions ve Arizona Eyalet Üniversitesi ortaklığında hayata geçecek.

Blue Origin uzay istasyonu, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)’ndan daha küçük yapıda olacak. Orbital Reef bu anlamda 10 kişilik mürettebatı ağırlayacak kapasitede. Blue Origin bu uzay istasyonu sayesinde uzay turizmi içinde önemli bir konaklama noktası olma niyetinde.


Blue Origin, Orbital Reef Uzay İstasyonu için renderları yayınladı

Bu yeni uzay istasyonu, bilim insanları, uzaya çıkmak isteyen ülkeler ve şirketler için hizmet sunacak. Orbital Reef bu anlamda uzayda kısa bir tur atmak ve dünyaya geri dönmek yerine, uzaydan dünyayı izlemek isteyen turistler için de yeni bir tatil seçeneği.

Blue Origin, bu yeni uzay istasyonunun 2025 ve 2030 arasında hizmete açacağını açıkladı. Bu dünyanın ilk özel uzay istasyonu inşasında yer alacak firmalar ve görevleri ise şu şekilde:

Blue Origin: Şebeke sistemleri, büyük çaplı çekirdek modüller ve yeniden kullanılan ağır yük taşıyıcı roket New Glenn fırlatma sistemi.

Sierra Space: Büyük Entegre Esnek Ortam (LIFE) modülü, düğüm modülü ve mürettebat ve kargo taşımacılığı için piste inen Dream Chaser uzay uçağı (dünya çapındaki pistlere iniş yapabiliyor)

Boeing: Bilim modülü, istasyon operasyonları, bakım mühendisliği ve Starliner mürettebat uzay aracınının uzay istasyonu için kullanılması.

Redwire Space: Mikro yerçekimi araştırma, geliştirme ve üretim; yük işlemleri ve dağıtılabilir yapıların kurulması.

Genesis Engineering Solutions: Rutin operasyonlar ve turistik geziler için tek kişilik uzay aracının tasarlanması ve hazır hale getirilmesi.

Arizona Eyalet Üniversitesi: Araştırma danışmanlığı hizmetleri ve kamu yardımı sağlayan küresel bir üniversite konsorsiyumuna liderlik edecek.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası