5,221 beygir gücü ile Alieno Arcanum!

5,221 beygir gücü ile Alieno Arcanum!

Geleceğin uzaylı teknolojilerinin kullanıldığı ve türünün ilk örneği olduğu ifade edilen Bulgar yapımı Alieno Arcanum resmen akılları baştan alıyor. Tamamen elektrikli hiper otomobil modelinin 5,221 beygir gücünde olduğunu da belirtelim!

Elektrikli GT hiper otomobil Rimac C_Two

Sadece 1.85 saniye içerisinde saatte 100 kilometre sürate çıkabilen elektrikli GT hiper otomobil Rimac C_Two detaylarıyla da büyülüyor.

Uzaylı teknolojisi ile tamamen elektrikli hiper otomobil: Alieno Arcanum!

2015 yılında kurulan Bulgaristan merkezli Alieno, adını İtalyanca alieno kelimesinden alıyor. Kelimenin anlamı ise tahmin edeceğiniz gibi uzaylı. Güç temelli olarak şirketin ilk modeli için dört farklı versiyon planlanıyor.

Temel model 2,610 beygir (1,946 kW) gücündeyken diğer iki modelse 3,482 beygir (2,596 kW) ve 4,351 beygir (3,244 kW) gücünde. Amiral gemisi model ise 5,221 beygir (3,893 kW) gücüyle dudak uçuklatıyor. Araçların hızlanma süreleri ise henüz açıklanmıyor ancak maksimum hız olarak saatte 488 kilometre iddia ediliyor.

Her model için 3 temel modifikasyon sunuluyor. Bunlar; STR (Sokak), TRC (Pist) ve RCE (Yarış). Bunun dışında özellikleri ve temel dinamik karakteristikleri aynı olan araçların standartları ve tasdikleri ile birbirinden ayrıldığı belirtiliyor. Şirket, Le Mans 24 saat için LMP1 kategorisi yönetmeliklerine uyacak bir örnek hazırlamak için çalıştıklarını paylaşıyor. Tabii ki bunun için kuralların batarya güçlü tamamen elektrikli otomobillerin yarışa katılmasına izin vermesi gerekiyor.

Alieno, doğrudan sürüşlü elektrikli aktarma organları adını verdiği teknoloji ile lastik başına 6 adede kadar elektrikli motor kullanımından bahsediyor. Bu da en üst model olan RP5 adlı amiral gemisinde 24 adet elektrikli motor olacağı anlamına geliyor. Ayrıca, bunların her biri ayrı ayrı kontrol edilecek AC sürekli mıknatıslı 3 fazlı eksenli akımlı elektrik motorları olacak.

Dünyanın ilk sıfır emisyonlu lüks markası Lagonda!

Aston Martin tarafından dünyanın ilk sıfır emisyonlu lüks markası olarak lanse Lagonda geleceğin otomobillerini üretecek. Karşınızda Aston Martin Lagonda Vision Concept.

Şirket, aktarma organlarının torku ise bir sistem olarak tanımlıyor. Araçlara göre bunlar ise 8,800 Nm, 7,400 Nm, 5,920 Nm ve 4,440 Nm olarak sıralanıyor. Kullanılan bataryanın grafen LiPo hücreler ve süper kapasitörlerden oluştuğunu belirtelim. Kapasite ise 60 kWh ve 180 kWh aralığında. En büyük bataryanın tek şarjı ile 1,020 kilometre yol yapılabileceği iddia ediliyor.

Arcanum, her tekerlekte bağımsız olarak çalışan robotik süspansiyon sistemi üzerinde gidiyor. Çift süspansiyon çatallı ve itme çubuklu sistemde kalbütör manivelası ve ayarlanabilir viraj demiri elektronik olarak ayarlanabilen damperlerle ve aktif sürüş yüksekliğiyle birleştiriliyor. Fren gücü ise geleneksel hidrolik sitem, rejeneratif elektromanyetik fren sistemi ve robotik hava freni sistemi olmak üzere 3 farklı sistem tarafından sağlanıyor.

Alieno Arcanum fiyatı ve çıkış tarihi

Arcanum, Bulgaristan’da sadece müşteri ön siparişleri ile üretilecek. Siparişler ise şimdiden 750 bin avro başlangıç fiyatı ile açılmış durumda. Amiral gemisi Arcanum RP5 ise 1,5 milyon avroluk dudak uçuklatan fiyata sahip. Teslimatların ise müşterinin seçimlerine göre 18-30 ay arasında sürebileceği belirtiliyor.

https://shiftdelete.net/5221-beygir-gucu-ile-alieno-arcanum

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası