2023 Honda Accord tanıtıldı! İşte özellikleri

Honda, D segmentindeki güçlü temsilcisi Accord’un 11. neslini tanıttı. Şimdiye kadarki en gelişmiş Accord olarak ifade edilen yeni nesil …

2023 Honda Accord tanıtıldı! İşte özellikleri

Honda, D segmentindeki güçlü temsilcisi Accord’un 11. neslini tanıttı. Şimdiye kadarki en gelişmiş Accord olarak ifade edilen yeni nesil model, çok daha sade tasarımı dikkat çekiyor. 2023 Honda Accord, teknoloji cephesinde ise birçok yeniliğe ev sahipliği yapıyor.

Yeni Honda Accord daha sade ve daha teknolojik

Selefine göre çok daha oturaklı bir tasarım ile karşımıza çıkan 11. nesil Honda Accord, geniş ön ızgarası ve keskin çizgileri ile yine de sportif görünmeyi başarıyor. İnce LED farları ile dikkat çeken yeni model, çok daha geniş görünmesini sağlayan boydan boya uzanan hava girişlerine ev sahipliği yapıyor.

Arka bölüme doğru ilerlediğimizde ise öncekine göre daha uzun bir kaput ile karşılaşıyoruz. Hemen her bölümde daha sade bir tasarıma kavuşan Accord, arka bölümde de bunu bizlere kanıtlıyor. Yeni model, arka bölümde birbirine doğru uzanan oldukça sade olarak tasarlanmış LED stop lambaları ile bizleri karşılıyor. Bagaj kapağına entegre spoyler ise aracın aerodinamizmini katkıda bulunuyor.

Araç ile ilgili ayrıntılar lansman ile birlikte ortaya çıkacak olsa da Honda birçok detayı paylaşmış durumda. Standart olarak 17 inç jantlarla merhaba diyecek olan yeni Honda Accord, Sport donanımda ise siyah sportif detaylar ve 19 inçlik jantlara ev sahipliği yapacak.

4.971 mm uzunluğunda, 1.862 mm genişliğinde ve 1.450 mm yüksekliğinde olan aracın dingil mesafesi ise 2.830 mm olarak açıklandı. Boyutları ile hiç de küçük olmayan model, selefinden 69 mm daha uzun yapısıyla da dikkat çekiyor.

Tasarımda sadeleşmeye yeni Honda Civic ile başlayan Honda, Accord’da da bu felsefeyi benimsemiş gibi görünüyor. Japon üreticinin yeni felsefesi aracın iç mekanına da yansıyor. Accord’un iç mekanında yeni Civic’ten izler görmek mümkün. Yeni model, tanıdık kabininde 10,2 inçlik dijital gösterge panelin ve 7 inçlik bilgi-eğlence sistemine ev sahipliği yapıyor. Üst donanımlarda dokunmatik ekranı 12,2 boyutunda almak da mümkün olacak.

En çok merak edilen kaputun altına göz attığımızda ise uzun zamandır kullanılan 1.5 litrelik VTEC motoru görüyoruz. Motorun elden geçirilen enjeksiyon sistemi, yenilenen aktif katalizörü ve daha güçlü krank mili ile revize edilmiş bir 1,5 litrelik dört silindirli güç ünitesi ile karşılaşıyoruz. Yenilenen motor, 195 beygir güç ve 260 Nm tork değerleri sunuyor. Bu motor CVT şanzımanla gücünü aktarmaya devam edecek.

Yeni hibrit motor

Diğer yandan yeni nesil ile birlikte ülkemizde sunulmayan 2,0 litrelik turbo beslemeli motora ise veda ediyoruz. 256 beygir güç ve 370 Nm tork sunan bu motor, yerini hibrit güç ünitesine bırakmış durumda. 2,0 litrelik içten yanmalı motora sahip olan hibrit güç ünitesi aynı zamanda iki elektrik motoruna ev sahipliği yapıyor. Bu ünite 207 beygir güç ve 335 Nm tork üretebiliyor.

Yeni Honda Accord, güvenlik cephesinde de önemli yeniliklere sahip. Yeni model, beyin travması potansiyelini en aza indirecek şekilde tasarlanmış yeni sürücü ve yolcu ön hava yastıklarına sahip. Ayrıca aracın güvenlik sistemlerine yol gösteren kameranın açısı artırılırken, kör nok sistemi de artık 25 metreye kadar sürücüsüne yardımcı olabiliyor. Ayrıca, Adaptif Hız Kontrol sistemi ve Şeritte Kalma Asistanı sistemi daha doğal tepkiler verecek şekilde güncellenmiş durumda.

Tasarımı ile daha oturaklı bir yapıya bürünen Honda Accord, yeni özellikleri ile birlikte D segmentinde elini güçlendirme hedefinde. 

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası