2022 yılına ertelenen PS5 oyunları

Dünya genelinde piyasaya çıktığı 12 Kasım 2020 tarihinden beri adeta kapış kapış satılan PS5 cephesinde işler oldukça yolunda görünüyor. Buna …

2022 yılına ertelenen PS5 oyunları

Dünya genelinde piyasaya çıktığı 12 Kasım 2020 tarihinden beri adeta kapış kapış satılan PS5 cephesinde işler oldukça yolunda görünüyor. Buna karşın, piyasaya çıkan birinci parti oyunların ardından konsolda ciddi bir oyun portföyü sorunu da yaşanıyor.

Sony tarafından konsola özgü olarak geliştirilen God of War: Ragnarok ve Horizon: Forbidden West gibi yapımların yanı sıra, diğer firmaların geliştirdiği birçok oyun da 2022’ye sarktı. Bu yazımızda ertelenen PS5 oyunlarına göz atacağız.

GhostWire: Tokyo

Fallout, The Elder Scrolls ve Doom gibi efsane serilerinin yaratıcısı Bethesda Softworks tarafından geliştirilen GhostWire: Tokyo 2021 yılında oyuncularla buluşacaktı. Ancak geliştirme sürecinin aksaması sonucunda, yapım 2022’ilk ilk aylarına ertelenmiş oldu.

GhostWire: Tokyo ile ilgili oldukça bir bilgiyi de paylaşalım: Sony, Bethesda henüz Microsoft’a satılmadan önce oyunun bir süre PS5’e özel olması için bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlamda, Microsoft’un sahibi olduğu bir şirket, yaklaşık 1 sene boyunca oyunu Xbox Series X|S’e çıkaramayacak.

Horizon: Forbidden West

Piyasaya çıktığı dönemde PS4’e özel olarak sunulan ve geçtiğimiz dönemde ilk oyunu PC oyuncularının da beğenisine sunulan Horizon serisi, Forbidden West ile devam ediyor. 2 yıl önce çıkış tarihi için 2021 işaret edilen oyun, 18 Şubat 2022 tarihinde PS5 oyuncularıyla buluşacak.

Gotham Knights

Batman serisini adeta küllerinden doğurararak unutulmaz bir üçlemeye imza atan Rocksteady Studios, bu kez yine Gotham City’de geçecek olan farklı bir maceraya atılmaya karar verdi.

Batman’in ölümünün sonrasında geçen; Nightwing, Batgirl, Robin ve Red Hood olmak üzere dört ayrı karakteri yönetebileceğimiz oyun 2021’in sonlarında piyasaya çıkacaktı. Buna karşın, oyunun geliştirme süreci uzadı ve 2022’ye ertelendi. PS5 oyuncularının oyunu deneyimleyebileceği net tarih şimdilik belli değil.

Gran Turismo 7

Sony cephesinin Microsoft’un Forza’sına karşı güvendiği bir yapım olan Gran Turismo da ertelenen yapımlardan biri… Yine 2021’in son çeyreğinde oyuncularla buluşması beklenen Gran Turismo 7, 2022’nin ilk çeyreğinde PS5 sahiplerinin beğenisine sunulacak. Yeni bir erteleme olmazsa, oyun 4 Mart 2022’de satışa sunulacak.

God of War: Ragnarok

Sony PlayStation tarihinin en efsane serilerinden olan God of War’ın İskandinav mitolojisine dair macerası Ragnarok ile son buluyor. Muhtemelen finaliyle Kratos’un bir başka mite doğru yola çıkacağı yapım, 2022 yılında oyuncularla buluşacak. Sony’nin God of War: Ragnarok’u 2023’e erteleyebileceği de kulislerde konuşulanlar arasında.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası