2021 yılı asgari ücret rakamı açıklandı! İşte ilk tepkiler

Bir süredir sosyal medyanın gündeminde olan 2021 asgari ücret rakamı bugün gerçekleştirilen 4. toplantı sonunda belirlendi. İşte sosyal medyadan …

2021 yılı asgari ücret rakamı açıklandı! İşte ilk tepkiler

Bir süredir sosyal medyanın gündeminde olan 2021 asgari ücret rakamı bugün gerçekleştirilen 4. toplantı sonunda belirlendi. İşte sosyal medyadan ilk tepkiler!

2021 yılı asgari ücret rakamı açıklandı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021’de geçerli olacak asgari ücret rakamını brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), asgari ücret için aylık 2.792 TL’nin uygun olacağını açıklamıştı. Asgari ücret komisyonunda yer alan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ise asgari ücret kesintilerinin kaldırılmasını ve asgari ücretin en az 3.000 TL olmasını önermişti.

Asgari ücret komisyonunda devlet yetkilileri, işçiler adına Türk-İş ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri yer alıyor. 15 kişinin yer aldığı komisyon, oy birliği ile asgari ücreti belirliyor.

Kurul toplantısı ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni asgari ücreti açıkladı. Açıklanan miktar sonrasında ekonomistlerin yorumları sosyal medyada gündem oldu.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası