2021 VW Golf GTI TCR tasarımı netleşiyor!

Yeni Volkswagen Golf GTI’ın tanıtılmasından bu yana birkaç ay geçti. Ancak herkes sekizinci nesil Golf R’ın gelmesini beklerken Volkswagen, Golf …

2021 VW Golf GTI TCR tasarımı netleşiyor!

Yeni Volkswagen Golf GTI’ın tanıtılmasından bu yana birkaç ay geçti. Ancak herkes sekizinci nesil Golf R’ın gelmesini beklerken Volkswagen, Golf GTI’ın yeni versiyonu üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmış. Golf GTI ve Golf R arasında yer alacak TCR versiyonu bir geçiş modeli olacak diyebiliriz.

Sekizinci nesil Golf GTI TCR nerdeysekamuflajsız halde!

Daha önce kamuflajlı bir prototipiyle casus fotoğrafçılara yakalanan sekizinci nesil Golf GTI’ın TCR versiyonu bu defa pistte neredeyse kamuflajsız halde test edildi. Araçtaki tek kamuflaj, TCR logosunun üzerinde yer alıyor. Standart GTI ile neredeyse aynı görünüme sahip olan TCR versiyonu, küçük detaylarla kendini belli etti.

Standart Golf GTI ile karşılaştırdığımızda, ön ve arka tampon daha sportif bir görünüm kazanmış TCR versiyonunda. Daha büyük hava girişleri olan TCR versiyonu ayrıca büyük bir arka spoylera sahip. Arka spoyler, bir önceki prototipe kıyasla fark edilecek oranda büyütülmüş. Ancak hala geliştirme ve test aşamasında olduğunu belirtelim. Ayrıca standart Golf GTI’a kıyasla TCR versiyonunda süspansiyonların alçaltılmış olduğu da dikkatimizi çekiyor. Bunlara ek olarak, yeni bir jant tasarımı ve oval egzoz boruları da sekizinci nesil Golf GTI TCR versiyonunda yer alacak.

İç mekana ait bir netlik yok henüz

İç mekan için halen net fotoğraflar yok, ancak TCR’ın en azından sportif koltuklar ve karbonfiber kaplı direksiyon ile gelmesini bekliyoruz. Ayrıca kaputun altında standart modelden biraz daha güçlü bir ünite ile karşılaşacağız.

2021 Golf GTI TCR, güç olarak standart GTI ve Golf R’ın arasında yer alacak. GTI TCR, standart GTI’ın önden çekiş sistemini koruyacak ve çift debriyajlı otomatik şanzımana bağlanan 2.0 litrelik TSI turboşarjlı dört silindirli benzinli motorla güçlendirilecek. 296 beygir güç ve 400 Nm tork üretileceği bilgisine sahip olduğumuz TCR versiyonu standart Golf GTI’dan 50 beygir daha güçlü olacak.

Önümüzdeki aylarda önce Golf GTI TCR’ın daha sonrada Golf R’ın tanıtılmasını bekliyoruz. 2021 yılına girmeden Volkswagen’in iki sportif modelini de resmi olarak görmüş olacağız. Ancak ülkemize geliş tarihleriyle ilgili bir bilgi yok henüz.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası