2021 Volkswagen Arteon yeni iç mekanıyla tanıtıldı

2021 Volkswagen Arteon modelleri dün gece yapılan lansmanda tanıtıldı. Makyajı derinliklerine kadar hissettiren makyajlı Volkswagen Arteon …

2021 Volkswagen Arteon yeni iç mekanıyla tanıtıldı

2021 Volkswagen Arteon modelleri dün gece yapılan lansmanda tanıtıldı. Makyajı derinliklerine kadar hissettiren makyajlı Volkswagen Arteon ailesine kısa zaman önce testlerde gördüğümüz sportif R versiyonu ve Shooting Brake adlı station wagon versiyonu eklendi.

2021 Volkswagen Arteon tasarımı

Makyajlı Volkswagen Arteon tasarımındaki değişiklikleri anlatmaya güncellenmiş ön profilden başlayalım. 2019’dan itibaren daha keskin çizgilere sahip Volkswagen modelleri ile tanışıyoruz. 2021 Volkswagen Arteon da markanın tasarım trendini bozmayarak daha keskin çizgilere sahip bir ön profille karşımıza çıktı. Kaslı ve sportif karakterini koruyan makyajlı Volkswagen Arteon, yenilenmiş radyatör paneli ve radyatörlerin içine kadar uzanan gündüz LED farları ile dikkatleri üzerine çekecek.

Arka tasarıma geçtiğimizde çamurluğa kadar devam eden omuz çizgisi ve yenilenmiş LED stoplar 2021 Volkswagen Arteon sedan modellerinde ilk dikkat çeken detaylar arasında.

Arka koltuklar katlandığında 1632 litre bagaj hacmi sunan Arteon Shooting Brake modeli sedana kıyasla 75 litre daha geniş olacak.

Volkswagen’in MQB platformu üzerinde inşa edilen modeli Arteon, 4.866 mm uzunluğa ve 1871 mm genişliğe sahip. 2840 mm’lik aks mesafesiyle daha geniş bir kullanım alanı sunan 2021 Volkswagen Arteon, yeni jantları ve renk seçenekleri ile satışa sunulacak.

Makyaj denilince birkaç küçük değişiklik yapılacağını tahmin ettiğimiz 2021 Volkswagen Arteon, resmen yepyeni bir iç mekanla karşımıza çıktı. Yenilenmiş Passat ile birlikte gördüğümüz üç kollu direksiyon simidi makyajlı Arteon’da da kullanılmış ve çok şık olmuş. Gösterge paneli, havalandırma çıkışları, klima kumandaları, multimedya sistemi ve kapı döşemeleri de dahil olmak üzere neredeyse tüm iç mekan makyajdan etkilenmiş.

Apple CarPlay ve Android Auto fonksiyonları ile entegre çalışan App-Connect Wireles ile uygulamalar otomobile kablosuz entegre edilebilecek. 700 watt gücündeki Arteon’a özel üretilmiş Harman Kardon ses sistemi de otomobilin premium bir seviyeye çıkmasına yardımcı oluyor.

Yeniden tasarlanmış klima havalandırma kanalları ve donanım seviyesine göre iç mekanda kullanılan ahşap veya krom seçenekleri 2021 Volkswagen Arteon’un iç mekanındaki yenilikler arasında.  Kapı içine de entegre edilmiş ortam ambiyans aydınlatması 30 farklı renk seçeneğine sahip.

Makyajlı Volkswagen Arteon’da Digital Cockpit Pro dijital gösterge paneli standart olarak sunuluyor. Sürücünün direksiyondan tasarımlar arasında kolayca geçiş yapabildiği 10.25 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü yeni nesil dijital gösterge paneli üç farklı gösterge stiline sahip.

Dokunmatik özelliğe sahip klima kontrolleri makyajlı Arteon’da gördüğümüz yenilikler arasında. Otomatik klima sisteminde sıcaklık ayarları sezgisel olarak değiştirilebiliyor.

2021 Volkswagen Arteon motor seçenekleri

Volkswagen, Arteon’un motor seçenekleri arasına ilk defa plug-in hibrit sürüş sistemlerini ekledi. Arteon eHybrid olarak isimlendirilen model, günlük kullanımda sıfır emisyonu hedefliyor. 56 kilometre menzile sahip elektrikli motor, dışarıdan şarj edilebildiği gibi hibrit sistemlerden bildiğimiz kendi içten yanmalı motoru ile de şarj edilebilecek.

140 km/s hızlarda, içten yanmalı TSI motora destek sunan elektrikli motor hem performansı arttırıyor hem de verimliliği sağlıyor. Bu şekilde Arteon’daki eHybrid sistemi hem sadece elektrikli olarak kullanılabiliyor hem de performansı arttırmak amacıyla içten yanmalı motora destek verebiliyor.

1.4 litre hacmindeki TSI motor tek başına 156 PS güç üretirken elektrikli motor da 115 PS güç üretebiliyor. Bu iki motorun birlikte çalışmasıyla da 218 PS güç üreten 2021 Volkswagen Arteon eHybrid ile tanışmış oluyoruz. 6 ileri DSG şanzıman kullanan Arteon eHybrid, gövdede aksın hemen arkasına yerleştirilmiş lityum iyon piller ile elektrik motoruna güç sağlıyor.

Daha fazla güç isteyenler için üretilen Arteon R, 2.0 litrelik benzinli motoruyla 320 PS güç üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza ulaşma süresinin de 5 saniyenin altında olması bekleniyor.

2021 Volkswagen Arteon fiyatı ve geliş tarihi

Makyajlı Volkswagen Arteon, Avrupa’da bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacak. Ülkemizde ise 2021 yılının ilk yarısında bayilerde yerini alması bekleniyor. Fiyatlar için henüz net bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası