2021 Peugeot 3008 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Türkiye’de otomobil satın alması oldukça güç olmaya başladı. Fiyatlara gelen zamlar, ikinci el otomobil fiyatlarının çok yükselmesi insanları …

2021 Peugeot 3008 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Türkiye’de otomobil satın alması oldukça güç olmaya başladı. Fiyatlara gelen zamlar, ikinci el otomobil fiyatlarının çok yükselmesi insanları çaresiz bırakırken bir yandan da yeni araçlar tanıtılmaya devam ediyor. Bu noktada bir süredir beklenen ve tanıtılmasıyla özellikleri ortaya çıkan 2021 Peugeot 3008, var olan başarısını güncellenen özelliklerle kanıtlayacak. İşte 2021 Peugeot 3008 özellikleri ve fiyatı:

2021 Peugeot 3008 özellikleri ve fiyatı

Hatırlarsanız Peugeot 3008 modeli 2017 yılında yılın otomobili ödülüne layık görülmüştü. Şirket bu başarılı 3008 modelini ise zirveye çıkartmak adına özelliklerini güncelleyerek karşımıza çıkartıyor. Önceki nesle oranla bir evrim geçiren otomobil, dış tasarımında küçük değişimler geçirdi ve güncel dinamikleri de bünyesinde topladı.

2021 Peugeot 3008, 2016’daki etkinliğinden bu yana üretilen 800 binden fazla araçla kompakt SUV pazarında lideri konumunda yer alıyor. Avrupa’da ve uluslararası alanda dikkat çeken başarıları yakalayan model zaten 2017 Yılın Otomobili ödülü ile bu başarıyı vurgulamıştı.

Otomobil genel hatlarıyla bir önceki modelin iç ve dış tasarım çizgisine benzer özellikler taşıyor olsa da yine de elbette farklı detaylar bulunuyor. Bunlardan birisi ise şüphesiz ön bölümde konumlandırılan LED gündüz farlarının aracı sportif hale getirecek şekilde dikey yerleştirilmesi yer alıyor. Karakter yapısını değiştiren bu detay sayesinde araç farklı bir görünüm elde ediyor.

Otomobilin kokpit kısmında ise i-Cockpit dinamiği yer alıyor. Elbette güçlendirilmiş bir şekilde eklenen bu detaya iç mekânda konumlandırılan 10 inç boyutunda yeni bir merkezi bilgi-eğlence ekranı eşlik ediyor. İç mekan demişken, burada ise yeni kaplamalar ve güncellemeler de mevcut. Örneğin bu güncelleme ile Dur-Kalk özellikli Adaptif Hız Sabitleyici, Şerit Yardımı ve yeni nesil Otonom Acil Durum Freni gibi destekler otomobile ekleniyor.

Otomobilin gövde renkleri arasına yeni bir “Black Pack” seçeneği eklendi. Yeni 2021 Peugeot 3008, şarj edilebilir bir hibrit motor, iki veya dört tekerlekten çekiş ve sürüş keyfi ve verimliliği birleştiren benzinli veya dizel motorlarla birlikte tamamlanıyor.

Bu kapsamlı deneyimleri tamamlamak için, yakın zamanda Peugeot, tanıtılan yeni ticari menzil yapısını bu model ile bünyesine ekliyor. Bu, her biri için “paket” olarak bilinen ek bir ekipmandan oluşan 3 bitiş seviyesinden oluşuyor. Satış yapılan ülkeye bağlı olarak, yeni Peugeot 3008, yüzde 100 dijital satın alma, takas, finansman ve teslimat seçenekleri sunan “Peugeot Store” çevrim içi satış sitesinden satın alınabiliyor.

Fiyatı ve diğer detaylar

Bunun yanında farklı kombinasyonlar ile birlikte 225 ve maksimumda 300 beygire kadar çıkabiliyor. Hibrit seçeneğinin ise paylaşıldığı kadarıyla göre bataryanın tamamen dolu haliyle 59 kilometre kat etmeyi sağlayacak.

Avrupa’da satışa bu yılın son çeyreğinde başlayacak aracın, Türkiye’ye gelişi 2021 yılını bulabilir. Aracın farklı kombinasyonlarda fiyatları değişmekle birlikte Avrupa’da 30 bin euro ile 45 bin euro arasında değişen bir fiyatı bulunacak. Türkiye fiyatı ise ülkemizde satışa çıktığında netleşecek.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası