2021 Mercedes S Class kokpiti kendisi gösterdi

Üst sınıf araçlarda adından söz ettiren 2021 Mercedes S Class, kokpiti ile de kendisini gösterdi. Mercedes’in en lüks sınıfı olarak piyasaya …

2021 Mercedes S Class kokpiti kendisi gösterdi

Üst sınıf araçlarda adından söz ettiren 2021 Mercedes S Class, kokpiti ile de kendisini gösterdi. Mercedes’in en lüks sınıfı olarak piyasaya çıkan otomobil, yeni iç tasarımını sergiledi.

Modelin resmi tanıtımına az bir süre kala gelen kokpit fotoğrafları, modelin hangi detaylara sahip olacağını da göstermiş oldu. Ayrıca son teknolojiyi kullanan kokpit, sürücü ve yolcu rahatlığını da ön plana almış durumda.

2021 Mercedes S Class kokpiti

Firma model için hazırladığı tasarımı “üçüncü yer” olarak tanımlıyor. Bu da ev ve iş arasındaki yaşam olarak kendisini gösteriyor. Böylesine titizlenen bir konu olduğu için de önemli detaylar yer alıyor. Fiber optik ile tasarlanan iç alanda 250 civarında LED lamba da kullanılmış durumda. Modelin iç aydınlatmasında firma oldukça iddialı olarak kendisini gösteriyor.

Geliştirilen sistemle birlikte de seçilen sürüş moduyla LED lambalar senkronize çalışıyor. Böylelikle sürücü için de yolcu için de görsel şölen hazırlanmış oluyor. Ayrıca LED lambalar dış etkenlere de bağlı olacak. Örneğin çarpma ihtimalini fark eden sensörler bu LED lambalar aracılığıyla da uyaracak.

2021 Mercedes S Class kokpiti ile birlikte Energizing Comfort Control isimli donanım Warmth ve Comfort paketiyle alıcılarla buluşacak. Bu sistem sayesinde klima, havalandırma, multimedya sistemi, koltuk ayarlar vb. birçok donanımın kontrolü mümkün olacak. Sistemi tuşlar aracılığı ya da “Hey Mercedes” diyerek çalıştırmak mümkün olacak.

Yeni model önümüzdeki ekim ayında tanıtılacak.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası