2021 KIA Sportage konsept tasarımı yayınlandı

Güney Koreli otomobil üreticisi KIA’nın bu ay tanıtmasını beklediğimiz 2021 model KIA Sportage için sayılı günler kaldı. Aracın tasarımı …

2021 KIA Sportage konsept tasarımı yayınlandı

Güney Koreli otomobil üreticisi KIA’nın bu ay tanıtmasını beklediğimiz 2021 model KIA Sportage için sayılı günler kaldı. Aracın tasarımı hakkındaki sızıntılar bizlere kesin sonuç göstermese bile tahminler yürütmemize olanak tanımakta. Koreli bir tasarımcı bu fırsatı değerlendirip bilinen detaylarıyla KIA Sportage tasarımı oluşturdu.

2012 KIA Sportage bu şekilde görünebilir

Aracın tasarımıyla ilgili iddialar sık sık gündeme gelse de nihai bir sızıntıyla henüz karşılaşmadık. Zaten aracın kamuflajlı hali dışında pek bilgi sahibi olduğumuzu söyleyemeyiz. Yine de daha önce ortaya çıkmış haberlere bakacak olursak kafamızda bir yorum oluşturabiliyoruz. YouTube’da Güney Koreli bir tasarımcı bilinen detaylardan faydalanarak bir tasarım örneği yaratmış. Tasarım çalışmasının sonucunda çıkan araç şu şekilde:

Ortaya çıkan bu 2021 model Kia Sportage tasarımı kesin olmasa da doğruluk oranı en yüksek olanlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. SUV tipindeki kasanın yükseklik ve genişlik oranları oldukça yerinde. Eğik bir ızgara yapısına farların da katılmış olması ortaya şık bir görünüm çıkarmış. Araca ön taraftan bakıldığında KIA EV6 ile benzer boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz fakat ızgara tasarımında çok büyük farklar var.

Aracın ortaya çıkan kamuflajlı görüntülerinde lastiklerin neye benzediğini görmüştük. Görüntülerdeki lastik tasarımları, konseptte aynen mevcut. Ön tamponun altındaki boşluğun aracın yüksekliğiyle iyi örtüştüğünü de ekleyelim.

2021 KIA Sportage otomobilin kokpitinde de önemli yenilikler bekliyoruz. Zira firmanın yakın zamanda piyasaya sürdüğü modellerde iç tasarımı tatmin ediciydi. Pazar payı geniş olan Sportage’e de aynı ilginin gösterileceğini umuyoruz.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası