2021 Formula-1 takvimi belli oldu

Geçtiğimiz hafta Formula 1’in 2020 sezonu için Abu Dabi’de son yarış yapıldı ve gözler yeni sezona çevrildi. Organizasyonun karar mercii FIA ise …

2021 Formula-1 takvimi belli oldu

Geçtiğimiz hafta Formula 1’in 2020 sezonu için Abu Dabi’de son yarış yapıldı ve gözler yeni sezona çevrildi. Organizasyonun karar mercii FIA ise önümüzdeki yıl için beklenen açıklamayı yaptı. 2021 yılı Formula 1 takvimi belli oldu. 2021 F1 takvimi için 25 Nisan tarihindeki yarışın nerede yapılacağı ise belirsizliğini koruyor.

2021 F1 takviminde 25 Nisan hala soru işareti: Türkiye’deki F1 tutkunlarının umutları tükenmedi

Kısa süre önce Formula 1’in önümüzdeki sezon için yarış takvimi açıklanmıştı. Bugün ise açıklanan takvim FIA tarafından onaylandı ve netlik kazandı. Takvime göre önümüzdeki yıl 23 yarış izleyeceğiz. Açıklanan yarışlar arasında ise Türkiye yer almıyor. Takvimi aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

2021 yılı Formula 1 takvimi içerisinde de yer alan Brezilya, F1 ile yeni bir anlaşma imzaladı. Formula 1’e anlaşmaya göre en az 5 yıl boyunca ev sahipliği yapacak ülke, yarış isim değişikliğine de gitti. 2021 F1 takvimi itibarıyla Brezilya GP yerine artık Sao Paulo GP adını göreceğiz.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle doğan ekstra şartlar, Formula 1’i beklenmedik şekilde ülkemize taşımıştı. Beklenenden de fazla ilgi gören organizasyonun, tekrar İstanbul’a geleceği hakkında iddialar da öne sürülmüştü ancak onaylanan takvimde İstanbul GP yer almıyor. 25 Nisan tarihindeki yarışın belirsiz olması ümitleri yeşertse de bu konu hakkında bir öngörüde bulunmak mümkün değil.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası