2021 Ford Bronco tanıtıldı! İşte özellikleri

2021 model Ford Bronco tanıtıldı ve yenilenen SUV’un özellikleri belli oldu. Tasarımında geçmişe ait detayları barındıran yeni model, motor ve …

2021 Ford Bronco tanıtıldı! İşte özellikleri

2021 model Ford Bronco tanıtıldı ve yenilenen SUV’un özellikleri belli oldu. Tasarımında geçmişe ait detayları barındıran yeni model, motor ve şanzıman kısmındaki özellikleriyle de dikkatleri çekiyor.

Off road yetenekleriyle adından söz ettiren yeni model Bronco, tek kapılı ve çift kapılı olarak kullanıcılarla buluşacak. Çıkarılabilir tavan ve kapıları sayesinde de arazi şartlarına ayak uyduracak olan model, 7 ileri manuel ya da 10 ileri otomatik şanzımana sahip.

2021 Ford Bronco özellikleri

4 x 4 sınıfında Jeep ile rekabet edecek olan yeni modelin tasarımında, eski tasarıma sadık kalındı. Geçmiş yılların esintisini taşıyan yeni model, 2 kapılı ve 4 kapılı olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Model her iki tasarım seçeneğinde de kapıların ve tavanın çıkarılabilmesini sağlayacak. 35 inçe varan jantlar sayesinde de arazide kullanım kolaylığı sağlanacak.

Modelin farları incelendiğinde de eski tasarımda olduğu gibi yuvarlak bir şekilde yerleştirildiği görülüyor. Ön ızgaranın ortasında yer alan yatay şerit de kendisini korunarak tasarıma yerleştirilmiş. Bununla birlikte çamurluklarda yer alan detaylar da kendisini korumuş durumda.

İç tasarımda da günümüz Ford modellerinin esintilerini görmek mümkün. Modelin iç kısmında birçok yere Bronco yazısı bulunuyor. Ayrıca tutunma yerleri de dikkat çekiyor. Kapılarda eşya koyabilmek için fileli cepler bulunuyor. Direksiyonda da multimedya kontrolü için birçok buton konumlandırılmış durumda. Multimedya sistemi ise 8 inç büyüklüğünde ve Apple CarPlay ile Android Auto desteğine sahip. Ford Co-Pilot 360 sürücü asistanı da bu sistemde görev alıyor.

2021 Ford Bronco özellikleri içinde modelin 2 adet motor seçeneği bulunuyor. Benzinli olan iki motor, 2.3 litre EcoBoost ve 2.7 litre EcoBoost V6 olarak kendisini gösteriyor. İlk model 273 bg güce, 420 Nm tork değerine sahip. Tırmanma vitesiyle 7 ileri manuel vites şanzıman bu motor seçeneğinde yer alıyor. İkinci motorda ise 314 bg güç ve 542 Nm tork değeri bulunuyor. Bu motor, 10 ileri otomatik şanzıman desteği sunuyor.

2H, 4H ve 4L sürüm modu bulunan modelin çekme kapasitesi ie 1.587 kg olarak duyuruldu. İlk motor seçeneğine sahip olan modelin fiyatı 29.995 dolardan başlarken, V6 motorlu modelin fiyatı 34.695 dolardan başlıyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası