2020 yılında akıllı telefon satışları ne durumda olacak?

Corona virüs salgını küçük büyük dinlemeden tüm işletme ve iş kollarını sarsmaya devam ediyor. Dünyanın en önemli ekonomi hareketlerinden olan …

2020 yılında akıllı telefon satışları ne durumda olacak?

Corona virüs salgını küçük büyük dinlemeden tüm işletme ve iş kollarını sarsmaya devam ediyor. Dünyanın en önemli ekonomi hareketlerinden olan akıllı telefon sektörü de bu durumdan etkilenmiş durumda. Peki 2020 yılında akıllı telefon satışları ne durumda olacak?

2020 yılında akıllı telefon satışları düşüş içerisinde

International Data Corporation (IDC)’a göre, dünya çapında akıllı telefon pazarının 2020 yılında yıllık yüzde 11,9 düşüş göstermesi ve toplam teslimatın 1,2 milyar adede düşmesi bekleniyor. 2020 yılının ilk çeyreğindeki satışlar, son yıllardaki en büyük düşüşü gösteriyor.

Akıllı telefon sevkiyatlarının, COVID-19 pandemisinin makroekonomik etkisi olarak tüketici harcamalarını etkilemeye devam ettiği için yılın ilk yarısında yüzde 18,2 oranında azalması bekleniyor. Global akıllı telefon gönderilerinin 2021’in ilk çeyreğine kadar büyümeye dönmesi beklenmiyor.

Geçtiğimiz günlerde bir diğer araştırma şirketi Gartner’ın yayınladığı raporda da küresel akıllı telefon satışlarının 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 20,2 azaldığı yer alıyordu. 2019 yılının ilk çeyreğinde 374,9 milyon olan satış rakamı, bu yılın aynı döneminde 299,1 milyona geriledi.

Öte yandan IDC’nin Dünya Çapında Mobil Cihaz İzleyicileri programı başkan yardımcısı Ryan Reith, 5G teknolojisinin akıllı telefon satışlarını yükselteceğini düşünüyor. 2020 yılı akıllı telefon satışları ile ilgili yeni raporun sonbaharda açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası