2020 Skoda Octavia yollarda! İşte özellikleri

2020 Skoda Octavia yollarda! İşte özellikleri

Bir süredir merakla beklenen 2020 Skoda Octavia sonunda tanıtıldı. Skoda ailesinin en yeni üyesi üç farklı versiyon ile asfalta inmeye hazır. 5 kapılı liftback versiyonuna station wagon versiyonu ve plug-in hibrit versiyon ekleniyor.

Yeni Nissan Micra Türkiye fiyatı belli oldu

Yeni Nissan Micra Türkiye fiyatı, ülkemizde düzenlenen test sürüşü etkinliğinde netlik kazandı. 4 farklı donanım seviyesine sahip olan otomobil, yollara indi…

2020 Skoda Octavia özellikleri

2020 Skoda Octavia özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak boyut ve tasarımdan başlamak gerekiyor. Önceki nesline göre 19 milimetre daha uzun olan yeni Octavia aynı zamanda artık 2.686 milimetre daha geniş bir aks mesafesine sahip. Bu boyutların artması özellikle kabinde daha geniş bir alan açmış durumda. Diz mesafesinde de 5 milimetrelik genişlik artışı söz konusu. Yeni Octavia ile diz mesafesi 78 milimetreye ulaşıyor.

Liftback versiyonu 600 litrelik bagaj hacmine sahip olan Octavia‘nın SW versiyonu ise 640 litrelik bagaj hacmiyle geliyor.

Dördüncü nesil Octavia‘da artık farlar birleşmiş durumda. Ayrık far düzeninden vazgeçen Skoda, far tarafında opsiyonel olarak matrix LED farlar kullanıyor. Sis farlarının tamponda konumlandığı otomobilde artık daha köşeli bir ön ızgara görev alıyor.

Kabine baktığımızda ise bizi 10.25 inçlik büyüklüğe sahip bir dijital gösterge paneli karşılıyor. Ayrıca bilgi-eğlence ekranı ise donanım seviyesine göre 8.25 inç ile 10 inç arasında değişkenlik gösteriyor. Ekranın hemen altında klima kontrolleri konumlanıyor. İki kollu bir direksiyon simidi ile gelen otomobilde, bilgi-eğlence ekranına bu direksiyon simidi üzerindeki düğmelerle de erişmek mümkün.

Kabinde opsiyon olarak Canton sis sitemi alınabiliyor. Ayrıca 5 USB-C çıkış ve 230 Voltluk soket de dikkat çekiyor.

1.0 TSI ve 1.5 TSI benzinli motor seçeneklerine sahip olan otomobilde ayrıca hibrit bir alternatif de bulunuyor. Üç silindirli 1.0 litrelik motoru 110 beygir güç 200 Nm tork üretirken, dört silindirli 1.5 TSI motoru 150 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. Ayrıca bir de 2.0 TSI motor alternatifi bulunuyor. Bu motor da 190 beygir güç ve 320 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 kilometre hıza 6.9 saniyede ulaşan otomobilin maksimum gücü ise 232 km/s.

Dizel tarafında ise 116 beygir güç, 150 beygir güç ve 200 beygir güç üreten 2.0 TDI Evo alternatifi bulunuyor. Bu motorlar 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzıman ile kombine edilebiliyor.

Otomobilin hibrit versiyonunda 1.4 TSI benzinli motor ile elektrikli motor kombine ediliyor. 204 beygirlik bu versiyon yalnızca 6 ileri DSG şanzıman ile kombine ediliyor. Hibrit versiyonda elektrikli motorun konumlanmasından dolayı bagaj hacminin 450 litreye düştüğünü de belirtelim.

https://shiftdelete.net/2020-skoda-octavia-ozellikleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası