2020 Mercedes GLB Türkiye’de satışta! İşte fiyatı

Mercedes SUV ailesinin en yeni üyesi Mercedes GLB ülkemizde satışa çıktı. Böylelikle 2020 Mercedes GLB Türkiye fiyatı da netlik kazandı. 7 …

2020 Mercedes GLB Türkiye’de satışta! İşte fiyatı

Mercedes SUV ailesinin en yeni üyesi Mercedes GLB ülkemizde satışa çıktı. Böylelikle 2020 Mercedes GLB Türkiye fiyatı da netlik kazandı. 7 kişilik SUV modeli, özellikle geniş ailelere hitap ediyor. Peki, 2020 Mercedes GLB motor seçeneği ve donanımı ile kullanıcısına neler sunuyor?

2020 Mercedes GLB Türkiye fiyatı

Mercedes’in en yeni SUV modeli, düzenlenen dijital bir etkinlikte Türkiye’ye ‘merhaba’ dedi. Mercedes GLB Türkiye fiyatı da bu etkinlikte açıklandı. Araç, 406.000 TL’den başlayan fiyatla alıcı bulacak. AMG donanım için 446.600 TL’lik bir fiyat etiketi bulunuyor.

2020 Mercedes GLB motor seçeneği

Mercedes GLB motor seçeneği standart donanımda 163 HP’lik turbo benzinli motor olarak karşımıza çıkıyor. Bu motor 7G-DCT otomatik şanzıman ile kombine ediliyor. 406.000 TL’lik Progressive donanımın bir de AMG alternatifi bulunuyor. Bu arada motorun 250 Nm maksimum tork ürettiğini de belirtelim.

0’dan 100 kilometre hıza 9,1 saniyede çıkan GLB’nin 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 6,2 ila 5,9 litre arasında. Ayrıca aracın maksimum hızı 207 km/s.

Uzunluğu 4.634 mm, genişliği 1.834 mm ve yüksekliği 1.658 mm (tavan rayları ile 1.701 mm) olan yeni Mercedes-Benz GLB, 2.829 mm ile diğer kompakt Mercedes-Benz modellerinden tam 10 cm daha fazla aks mesafesine sahip. Ön koltuklardaki baş mesafesi 1.035 mm ile bu sınıftaki en yüksek değeri sunarken, 967 mm arka koltuk diz mesafesi ile üst seviye bir oturma konforu sunuyor.

Karakteristik bir aydınlatma grubuna sahip dikleştirilmiş ön bölüm de, krom kaplamalı alt koruma ile off-road genleri göze çarpıyor. Kaslı ve belirgin omuz çizgisi önden arkaya doğru kalınlaşırken GLB’ye yandan bakıldığında daha güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yan marşpiyelerin üzerindeki kaplamalar kapı eşiklerini çamurdan uzak tutmaya yardımcı oluyor ve daha da önemlisi olası bir yandan çarpma anında ek bir güvenlik sağlıyor. Çamurluk kenarları dahil otomobili çevreleyen bu kaplamalar bir yandan ek koruma sağlarken, diğer yandan off-road görünümünü destekliyor.

Mercedes-Benz GLB, standart olarak LED yüksek performanslı farlar ve isteğe bağlı olarak MULTIBEAM LED teknolojili farlarla donatılıyor. MULTIBEAM LED teknolojisi, güncel yol koşullarına bağlı olarak farların aydınlatma gücünü ve şeklini otomatik olarak uyarlıyor. Progressive tasarım konseptinde standart donanım olarak LED teknolojisine sahip sis farları sunuluyor. Bunlar otomobilin ana farlarına göre daha da geniş bir ışık hüzmesi sunarak yol kenarlarını daha güçlü aydınlatıyor. Ön tampona entegre alçak pozisyonu ile karşıdan gelen sürücünün gözünü rahatsız etme olasılığını azaltıyor.

Beş koltuklu kullanımda 570 litre bagaj hacmi sunan GLB, arka koltukların katlanmasıyla 1.805 litreye kadar alan bulunduruyor.

İçeride bizi yedi koltuklu bir oturma düzeni karşılıyor. EASY-ENTRY kolay giriş sistemi sayesinde arka kapılardan üçüncü koltuk sırasına rahatlıkla erişim sağlanıyor. İçeri ittirilebilen veya yerinden çıkartılabilen koltuk başlıkları, TOP-Tether sabitleme noktaları ve ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme sistemi ve isteğe bağlı tercih edildiği takdirde üçüncü koltuk sırasını da kapsayacak şekilde tasarlanan arka yan cam hava yastığı gibi özellikler kabin içi güvenliği sağlıyor. Böylece ikinci ve üçüncü koltuk sırasında dört çocuk ile güvenle yolculuk yapılabiliyor.

İç mekânda sürücüyü tek parçadan oluşan bütünleşmiş bir ön konsol karşılıyor. Konsolu markanın diğer kompakt modellerinde de kullanılan tamamen dijital geniş ekranlı tasarım domine ediyor.

Bilgi-eğlence sistemi tarafında ise görevi MBUX üstleniyor.

2020 Mercedes GLB güvenlik donanımı

Ataçtaki elektronik sürüş yardım sistemleri S-Serisi’nden alınmış durumda. Gelişmiş radar ve kameralara sahip olan araç, sürüş yönünü 500 metreye kadar görebiliyor ve belirli sürüş koşullarında kısman otonom bir sürüş sağlıyor. Örneğin harita ve navigasyon verilerini kullanan DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı rota bazlı hız uyarlaması yaparak viraj veya kavşaklara yaklaşırken aracı yavaşlatıyor. Bunun yanında standart Aktif Şerit Takip Yardımcısı ve Aktif Park Yardımcısı da günlük hayatı kolaylaştırıyor ve sürüş güvenliğini tesis etme noktasında sürücüye yardımcı oluyor.

Önde McPherson tipi bağımsız ve arkada çok kollu bağımsız yürüyen aksamdan oluşan konfor odaklı süspansiyonlar da aracın diğer önemli özellikleri arasında.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası