2020 ilk çeyreği 5G telefon satışları belli oldu

2020 5G telefon satışları rakamları için ilk veriler gelmeye başladı. Günümüzün en hızlı bağlantı teknolojisi olan 5G, bilindiği üzere bazı …

2020 ilk çeyreği 5G telefon satışları belli oldu

2020 5G telefon satışları rakamları için ilk veriler gelmeye başladı. Günümüzün en hızlı bağlantı teknolojisi olan 5G, bilindiği üzere bazı ülkelerde kullanıma alınmış durumda. Firmalar da bu ülkelerde başarı hedefliyor.

Birçok marka bu alanda çalışmalara başlamış ve ürünlerini piyasaya sunmuş durumda. Ancak Apple’ın bu alan için neler yapacağı da merak ediliyordu. Bununla ilgili haber de gelmişti.

5G telefon satışları Samsung lehine

Akıllı telefonlar içinde 5G destekli modeller daha çok ilgi görmeye başladı. Firmalar amiral gemisi modellerinde, bu bağlantı teknolojisini destekleyecek işlemciler kullanmaya başladı. Satışlarda öne çıkan firmalara göz atıldığında ise karşımıza Samsung ve Huawei çıkıyor. Halihazırda Samsung’un akıllı telefon satış rakamları da yüksek seviyede.

5G telefon satışları pazar payı oranlarına bakıldığında Samsung yüzde 34.4, Huawei yüzde 33.2, Vivo yüzde 12, Xiaomi yüzde 10.4, Oppo yüzde 5 ve diğer modeller yüzde 5 olarak kendini gösteriyor.

Samsung geçtiğimiz sene pazar payının yüzde 53.9’unu elinde tutuyordu. Telefon satış adedi ise 6.7 milyon adet civarındaydı.

Satış rakamlarına bakıldığında ise Samsung ve Huawei arasındaki farkın az olması dikkat çekiyor. 2020 yılının ilk üç ayında Samsung 8.3 milyon adet 5G’li telefon satarken, Huawei 8 milyon adet sattı.

Diğer markalara baktığımızda Vivo 2.9 milyon adet, Xiaomi 2.5 milyon adet, Oppo 1.2 milyon adet ve diğer markalar 1.2 milyon adet akıllı telefon sattı. Bu değerleri topladığımızda ise 2020 5G telefon satışları için 3 aylık süreçte 24.1 milyon adet telefon satıldığı görülüyor.

Maliyetlerin düşmesi ve 5G teknolojisinin daha fazla ülkede hizmete alınmasıyla, satış rakamlarında yükseliş bekleniyor.

Kaynak: Shiftdelete

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası