2019 Mercedes GLC Türkiye’de satışa çıktı

2019 Mercedes GLC Türkiye’de satışa çıktı

Mercedes model ailesinin en yeni SUV modeli olan 2019 Mercedes GLC Türkiye yollarına indi. Benzinli ve dizel motor alternatifleriyle Türkiye’de satışa sunulan Mercedes GLC fiyatı 508 bin TL olarak belirlendi. Tabii bu başlangıç fiyatı. Daha yüksek donanıma sahip bir GLC istendiği zaman fiyat 600 bin TL’nin üzerine çıkıyor. Peki, Mercedes GLC fiyatı ve özellikleri neler?

Tesla Model S’ten yeni bir rekor daha!

Elektrikli araç piyasasındaki rekabet kızışıyor. Elon Musk’ın attığı tweet ve paylaşılan yeni videoya göre Laguna Seca pistindeki en hızlı 4 kapılı araç Tesla Model S oldu!

2019 Mercedes GLC Türkiye yollarında 

Dört yıl sonra yenilenen Mercedes GLC, BMW X3 ve Audi Q5 ile rekabetine kaldığı yerden devam ediyor. Yenilenen tasarımı ile daha da güçlenen otomobilde teknolojik dokunuşlar da dikkat çekiyor.

Tasarımında artık daha sportif çizgilerin hakim olduğu aracın sert hatlara sahip ön ızgarası onu güçlü bir aracı aracı kimliğine sokuyor. Ayrıca önden arkaya doğru uzanan krom detaylarda bu kimliği destekliyor.

Yüksek performanslı LED farlar ve güçlü kontürlere sahip çift kanatlı elmas formlu ön panjur modern bir görünümü destekliyor. Araçta, boyutları 17 ile 19 inç arasında değişen yeni jant alternatifleri sunuluyor.

GLC’nin kabinine baktığımızda geniş dokunmatik ekranlar göze çarpıyor. Bu ekranda sunulan yeni nesil MBUX – Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi ile bilgi ve eğlence sistemi, arttırılmış gerçeklik özelliğine sahip navigasyon, tuş veya “Hey Mercedes!” anahtar sözcüğü ile etkinleştirilebilen akıllı sesli komut sistemi, bağlanabilirlik özellikleri ve kullanıcı dostu arayüz kullanıcılara sunuluyor.

Mercedes GLC’de kullanıma sunulan kumanda ve ekran konsepti, sürücünün ses, jest ve kumanda ile araca müdahale etmesini sağlıyor. Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi’nin en yeni telematik jenerasyonunun sezgisel mantık ve geniş kullanım seçenekleri sayesinde mümkün hale geliyor.

Yeni GLC ile birlikte sürüş destek sistemleri arasında yer alan DISTRONIC de geliştirildi. Bu sayede Aktif Takip Yardımcısı ve Aktif Direksiyon Yardımcısı, sürücüyü mesafe takibi ve aracı yönlendirme konusundaki desteğini artırdı. Sistem otomobilin virajlara ya da kavşaklara girerken hızını otomatik olarak ayarlıyor. Aynı zamanda direksiyon yardımcısı da şeritte kalmaya ve şerit değiştirmeye yardım ediyor.  Sürücünün yaklaşmakta olan trafiği gözden kaçırması halinde Aktif Fren Yardımcısı’nın dönüş fonksiyonu fren yaparak, olası çarpışma riskinin önüne geçiyor.

Mercedes GLC fiyatı

GLC 200, GLC 220 d 4MATIC ve GLC 300 d 4MATIC versiyonları ile ülkemizde satışa çıkan aracın, başlangıç fiyatı 508 bin TL. GLC 220’nin 2.0 litrelik benzinli motoru 197 HP güç üretiyor. 9G-TRONIC otomatik şanzıman ile kombine edilen benzinli motor maksimum 217 km/s hıza ulaşıyor.

GLC 220 d 4MATIC‘in 2.0 litrelik dizel motoru ise 194 HP güç üretiyor. Bu versiyon ise maksimum 215 km/s hıza ulaşıyor. Bu modelin fiyatı ise 586 bin 400 TL olarak belirlendi.

Son olarak, 629 bin 500 TL’lik fiyatı etiketine sahip GLC 300d 4MATIC modelinde kullanılan 2.0 litrelik dizel motorun 245 HP güç ürettiğini belirtelim. Bu versiyon ise maksimum 231 km/s hıza çıkabiliyor.  Ayrıca, GLC 300d 4MATIC’in bir de coupe versiyonu olduğunun altını çizelim.

Mercedes GLC’nin dizel versiyonları da tıpkı benzinli model gibi 9G-TRONIC şanzıman ile kombine ediliyor.

https://shiftdelete.net/2019-mercedes-glc-turkiye-satisa-cikti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası