2018 Hyundai i20 tanıtıldı!

2018 Hyundai i20 geçirdiği makyaj operasyonu sonrasında yenilenen tasarımı ve kazandığı teknolojik özelliklerle birlikte karşımızda. İşte yeni Hyundai i20!

2018 Hyundai i20 tanıtıldı!

2014 yılında karşımıza çıkan Hyundai i20 nihayet yenilendi. 2018 Hyundai i20 için tamamen yeniden tasarlandı diyemesek de aracın kimliği bozulmadan daha şık ve yeni bir görünüm elde edilmiş. İşte yeni Hyundai i20!

2018 Hyundai i20 neler sunuyor?

Hyundai’nin B segmentindeki başarılı otomobili asfalta çıktığı 2014 yılından bu yana birçok kişinin tercih ettiği bir otomobil olmayı başardı. Aradan geçen 4 yılın sonunda ise tasarımın yanında güvenlik ve konfor teknolojileriyle birlikte yenilendi.

Makyaj operasyonu sonunda i20 çok daha modern bir görünüşe sahip olurken ön tarafta “Casading” adı verilen yeni ızgarayla birlikte yenilenen ön tampon dikkat çekiyor. Arka tarafta ise tamamen yenilenen bir forma sahip olan stop lambaları ve elden geçirilen tampon dikkat çekiyor. Plaka ise artık bagaj kapağına takılıyor.

5 kapılı hatchback, 3 kapılı Coupe ve crossover tarzı Active versiyonlarıyla satışa sunulacak. Modelde ayrıca panaromik cam tavan seçeneği de unutulmamış.

Renk skalasını genişletilen i20, Tomato Red, Champion Blue ve Clean Slate adı verilen 3 farklı renk seçeneğine kavuşmuş. Tasarımdaki yeniliklerin dışında otomobil ilerleyen teknolojiden de nasibini almış.

Android Auto ve Apple CarPlay destekli 7 inç boyutunda bir bilgi eğlence sistemine sahip olan Hyundai i20, SmartSense adı verilen yeni Hyundai teknolojisi sayesinde şeritten çıkma ikazı, şerit takip asistanı, ön çarpışma asistanı, sürücü dikkat uyarısı ve otomatik yanan uzun farlarla beraber geliyor.

Yenilenen 15 ve 16 inç alaşım jantlara sahip olan 2018 Hyundai i20, bagaj hacmini ise 326 litreye çıkartmış durumda. Kaputun altına baktığımızda ise 3 farklı benzinli motor sunulduğunu görüyoruz.

1.0 litre benzinli T-GDI motor tüm i20 versiyonlarında satın alınabilirken bu motorun 100 beygirlik versiyonu 5 ileri, 120 beygirlik versiyonu ise 6 ileri düz vites şanzıman ile çalışıyor. Ayrıca 7 ileri DCT otomatik şanzıman da nihayet opsiyon listesinde yerini almış vaziyette.

1.2 litrelik benzinli bir diğer motordan ise 75 beygir ve 84 beygir güç elde edilebiliyor. 5 ileri düz vites şanzımanla gelen bu motoru 5 kapılı ve 3 kapılı Coupe gövde tiplerinde tercih edebiliyorsunuz.

1.4 litrelik benzinli 100 beygir güç üreten motor ise 6 ileri düz vites ile sunuluyor. Bu motorun sadece i20 Active versiyon ile satışa sunulduğunu da belirtelim. Araçta maalesef dizel motor seçeneği ise henüz mevcut değil.

2018 Hyundai i20 modellerinin ne zaman satışa çıkacağı ve fiyatları henüz bilinmiyor. Ancak ülkemizde 2017 model i20 modelinin bu haberin yazıldığı tarih itibariyle 71.400 TL’den başlayan fiyatlarla satıldığını hatırlatalım.

 

Kaynak adres : https://shiftdelete.net/2018-hyundai-i20-tanitildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
kamera sistemleri güvenlik kamerası